Gazdaság
ügyfélszolgálat (Array)

Kritikus pont maradt a reklamációk intézése

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 05. 22. 11:27

A földgáz- és villamosenergia-felhasználók továbbra sem lettek elégedettebbek azzal, ahogyan panaszaikat kezelik a szolgáltatócégek.

Korábban a témában:

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a korábbi évekhez hasonlóan 2014 őszén is kérdőíves vizsgálatot indított a földgáz- és villamosenergia-felhasználók elégedettségének felmérésére. Ennek egyik kiemelt területe a fogyasztók ügyintézéssel kapcsolatos visszajelzései.

A reklamációs ügyek intézése továbbra is kritikus pontja a szolgáltatók tevékenységének. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal fogyasztói elégedettség vizsgálata azt mutatja, hogy ügyfélszolgálati területen az elégedettségi mutatók nem romlottak az elmúlt időszakban, azonban villamos energia és földgáz területen is a reklamációkezelés az előző évekhez hasonlóan alacsony elégedettségi pontszámot kapott mind a lakossági fogyasztók, mind a nem lakossági felhasználók körében.

Ennyire (nem) elégedett a lakosság a villamos energiával kapcsolatos reklamációs ügyintézéssel:

elégedettség diagramm (Array)

Az idei vizsgálat tanúsága szerint is sokan találták nehézkesnek a reklamációs ügyintézést. Az egyetemes szolgáltatói területen ez a tevékenységcsoport kapta a legalacsonyabb pontszámokat.

Ennyire (nem) elégedett a lakosság a földgázzal kapcsolatos reklamációs ügyintézéssel:

elégedettség diagramm (Array)

A felmérésben érintett szolgáltatóknak – a rájuk vonatkozó részletes adatok elemzése alapján – lehetőségük lesz a korrekciós lépésekre. Az ennek alapján meghatározott intézkedési tervek gyakorlati megvalósulását a Hivatal figyelemmel kíséri.

A fogyasztók elégedettségét vizsgáló felmérés eredményei hamarosan elérhetőek lesznek a Hivatal honlapján.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.