A Las Vegas-i rádiók nem játszanak Green Dayt, mert a frontembere „Amerika legrosszabb szarfészkének” nevezte a várost

Armstrong a kedvenc baseballcsapata költözése miatt akadt ki.

Már két Las Vegas-i rádióállomás törölte a Green Dayt a lejátszási listájáról, miután a frontember, Billie Joe Armstrong „Amerika legrosszabb szarfészkének” nevezte a várost. Armstrong szeptember 20-án, a San Francisco-i Oracle Parkban tartott fellépésén, a színpadon beszélve panaszkodott John Fisher, az Oakland Athletics baseballcsapat jelenlegi tulajdonosának döntése miatt, melynek értelmében a csapatot Oaklandből Las Vegasba költözteti.

Nem fogadunk el szart sem az olyan emberektől, mint John kibaszott Fisher, aki eladta az Oakland A’s-t Las kibaszott Vegasba. Utálom Las Vegast. Ez a legrosszabb szarfészek Amerikában

– mondta az oaklandi születésű Armstrong.

Az a döntés, hogy az Oakland A’s Kaliforniából Nevadába költözik, kiverte a biztosítékot a csapat szurkolói körében, akik nyilvánosan szidták a tulajdonost.

Armstrong megjegyzései után viszont a Las Vegas-i KOMP 92.3 rockállomás bejelentette, hogy leveszi a Green Day összes számát a lejátszási listájáról, és ugyanígy tett az X 107.5 alternatív rockállomás is, mely a saját weboldalán osztotta meg a saját tiltásukat bejelentő közleményt, és a döntést adásban is bejelentették. „Nos, Sin City hangosan és tisztán hallotta [Armstrongot] – és az X107.5 nem tűri ezt” – írták.

De ugyancsak az Armstrong megjegyzéseit követő napokban Fisher egy levelet adott ki, amelyben bocsánatot kért az Oakland A’s szurkolóitól, mondván, hogy a csapat megpróbált új otthont találni az öböl környékén, de „nem jártunk sikerrel”. Armstrong és a Green Day egyelőre nem kommentálta a reakciót, de a frontember utólag megosztott egy képet a közösségi médiában, amelyen hatévesen Oakland A’s sapkában látható, és „lesújtónak” nevezte a csapat költözését.