Kalandok a Déli Körvasúton – erős plakátot készített Újbuda az ARC-ra

Lőrinc, a tehetséges gőzmozdony, az ország vezetői, illetve a barátok láthatók rajta.

Lőrinc, a tehetséges gőzmozdony és barátai láthatók Újbuda idei, ARC-ra készített plakátján – olvasható az önkormányzat sajtóközleményében.

Magyarország leglátogatottabb köztéri kiállítása 2000 óta a kreativitás szabadságát testesíti meg – írják, majd hozzátették: a kiállításnak évek óta a Bikás park ad otthont, ahol éjjel-nappal ingyenesen tekinthetők meg az alkotások.

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere szerint az ARC kiállítás a szabadságról, valamint egyre inkább a bátorságról és a felelősségvállalásról is szól, arról, hogy felelősséget érzünk gyermekeink és unokáink jövője iránt.

A polgármester így fogalmazott: a kiállított alkotások tükröt tartanak az egész társadalomnak, ezen belül a hatalmon lévőknek is, miközben gyakran használják az irónia, a szatíra, a humor eszközeit. Nem öncélúak, nem az a céljuk, hogy másokat bántsanak, gúnyoljanak, vagy megalázzanak.

Újbuda idén is készült saját művel, hiszen Kalandok a Déli Körvasúton címmel osztotta meg véleményét a kerületet is érintő építkezésről.

A képen a nemrég kisiklott mozdony mellett többek közt az elmúlt időszakban úton-útfélen feltűnő kormányzati plakátok, az augusztus végén a Keleti pályaudvarnál kisiklott InterCity, a Lady MRD luxusjacht, illetve a keleti nyitást jelképező vagonok is láthatók.

Újbuda Önkormányzata

Az alkotás az ARC a szeptember 13-i megnyitástól az október 13-i zárásáig megtekinthető a helyszínen.