Robert de Niro: Trump egy bunkó, idióta, bohóc gengszter

A színész hosszan halmozta a jelzőket.

Meglepően erős beszélgetést folytatott egymással nemrég a műsorvezető Chris Wallace, illetve a kétszeres Oscar-díjas Robert de Niro. A színészt az OK! cikke szerint Wallace arról kérdezte, hogy szerinte Donald Trump visszaadná-e az elnöki széket, ha győzni tudna az idei választásokon.

De Niro szerint a helyzet egyértelmű:

Tudod, hogy nem fogja, és ezt el is mondta. Soha nem fog lemondani róla, és bárki, aki azt hiszi, mégis, az szégyellje magát.

Wallace ezután arról kérdezte, hogy találkozott-e esetleg Trumppal, hiszen a hetvenes és nyolcvanas években mindketten New Yorkban éltek.

Nem. Soha nem akartam tőle semmit. ő egy f*szfej, egy idióta, mégis ki akarna találkozni egy ilyen bohóccal?

– jött az azonnali válasz, majd a színész folytatta:

Mindenkinek segíteni kellene, de az embereket figyelmen kívül hagyják. Szerencsére van valaki, aki tényleg figyel az országre és az emberekre, ez pedig […] Kamala Harris. Egy hozzá hasonló személyre van szükség, hogy megtegye, amit kell. Fog hibázni, persze, hiszen mindenki hibázik, de kell valaki, akinek helyes szándékai vannak. Ennek az embernek nem jók a szándékai, és ezt mindenki tudja.

De Niro aztán gengszternek nevezte Trumpot, majd hozzátette:

Nem hiszem, hogy a gengszterek a saját világukban túl sokra tartanák, mivel… létezik a betyárbecsület. Becsület minden helyzetben van, és ha nem tartod be a szavad, és nem a helyes dolgokat teszed az emberekkel, akkor kiközösítenek.

Ez korántsem az első eset volt már, hogy a nyolcvanegy éves legenda – akinek nemrég született meg a hetedik gyermeke – keményen fogalmaz az újra csak az elnökségért küzdő Trumppal kapcsolatban, hiszen májusban kijelentette:

Nem értem, miért nem veszik őt komolyan az emberek, hiszen a történelemkönyvekben olvashatunk olyanokról, akik nem vettek komolyan másokat. Hitlerre és Mussolinira célzok. […] Ha megválasztják, az mindenki számára meg fogja változtatni az országot.