Banksy-képet loptak el egy londoni galériából

A sikeres bűntényhez csak néhány pillanatra volt szükség.

Harminchét másodperc – ennyi idő kellett ahhoz, hogy egy céltudatos tolvaj vasárnap Banksy egy képét sikeresen ellophassa a londoni Grove Gallery faláról.

A rendőrség azóta két férfit vett őrizetbe – írja a Sun, ami a kiállítótér tulajdonosát is elérte.

Lindor Mehmetaj a lapnak kijelentette: a rablással a műtárgy értéke hirtelen kilőtt, épp úgy, ahogyan az korábban a művész egy aukción ledarált képével is történt, így

félmilliót érhet, de akár egyet is, ha a megfelelő vevőnek kínálja fel az ember

– mondta, majd hozzátette:

Ősz hajszálaim nőttek. Ez volt a legszörnyűbb dolog, ami valaha történt velem. Korábban sosem raboltak ki minket.

Az esetről készült felvételen egy tetőtől talpig feketébe öltözött, kapuncis pulóvert viselő férfi látszik, aki egy kalapáccsal, vagy ahhoz hasonló eszközzel szimplán csak bezúzta a kirakatüveget, aztán némi erővel bejutott a terembe, és megragadta a Léggömbös lányt.

 

A kép azóta előkerült, és vissza is vitték a galériába, ahonnan aztán a rendőrség szállította el, mint bizonyítékot. Az ügy lezárulta után a kép jó eséllyel egy széfbe kerül majd.

A brit főváros rendőrsége a nyomozás során eddig egy 47, illetve egy 53 éves férfit tartóztatott le, akik csütörtökön megjelentek a wimbledoni bíróságon tartott első tárgyaláson. Ítélet nem született, így arra legkorábban október 9-én kerülhet sor. A páros tagjai addig is szabadlábon maradnak.