„Soha ne ismerd el a veszteséget!” – Itt a Donald Trump felemelkedését bemutató film első előzetese

Még a választások előttre időzítették a megjelenését Amerikában.

Megjelent az első trailer a The Apprentice című, Donald Trumpról szóló életrajzi filmhez.

Az Ali Abbasi, dán-iráni rendező által készített film Trump felemelkedésére, azon belül is a későbbi amerikai elnök életében és karrierjében is óriási szerepet játszó Roy Cohnra koncentrál. A film premierjét az amerikai választások előttre, október 11-re időzítették.

Bár Trump jogi csapata igyekezett megakadályozni a bemutatót, a premierje végül sikeresen lezajlott májusban, Cannes-ban. Ezután azonban hirtelen kihátrált a film mögül a fő támogató cég, a Kinematics, amely a Trump-szimpatizáns milliárdoshoz, Dan Snyderhez köthető – a férfi állítólag azért szállt be a projektbe, mert azt hitte, hízelgő képet fest majd az elnökjelöltről, ezzel szemben az Apprentice-ben a Trumpot alakító Sebastian Stan drogozik és viszonyt folytat, az egyik jelenetben pedig megerőszakolja első feleségét.

Abbasinak végül közösségi gyűjtés segítségével, alig 12 óra alatt sikerült összekalapozni a film terjesztéséhez szükséges összeget.

Sebastian Stant a magyar nézők leginkább az Amerika kapitány-filmekből ismerhetik, a Roy Cohnt alakító Jeremy Strong pedig az Utódlás című televíziós sorozatból vagy az Úriemberek című Guy Richie-filmből lehet ismerős.

Magyarországon várhatóan október 24-én mutatják be a filmet.