Kultúra

Joe Biden inkognitóban Oroszországba utazik, és ott ragad, angolt tanítani, egy új, orosz sorozatban

Jacek Boczarski / ANADOLU / Anadolu via AFP
Jacek Boczarski / ANADOLU / Anadolu via AFP

Visszavonulása után nincs jobb dolga, így Joe Biden, inkognitóban, Oroszországba utazik, hogy megvizsgálja az „orosz lelket” és megpróbáljon rájönni, miért nem működnek az oroszok elleni szankciói – erről szól majd egy új, kedden bejelentett, saját gyártású szitkom a TNT nevű, orosz csatornán.

A Viszlát című vígjátéksorozatban az Oroszországba érkező Joe Biden már az első nap elveszíti az útlevelét, és kénytelen egy átlagos, orosz bérházban lakni és angolt tanítani, hogy elég pénzt keressen a hazautazáshoz. Biden szerepét Dmitrij Djuzsev, egy ismert, orosz színész játssza majd, aki bátor kísérletnek nevezte a projektet.

A sorozat azonban valószínűleg nem csupán a világpolitika iránt érdeklődő, orosz kreatívok agyszüleménye, korábban a független újságírók által megszerzett, Kreml Leaks néven ismert dokumentumokból kiderült, hogy számos film- és tévéprojekthez köze volt az elnöki adminisztrációnak: a Kreml célja, hogy az általa sulykolt témákat, könnyedebb formában, a szórakoztatóipar is napirenden tartsa.

Márciusban, például, az orosz állami televízió elindított egy fikciós sorozatot, ami az ukrajnai, 2013–14-es Majdan-forradalom alternatív változatát mutatta be: ebben a tüntetéssorozat az Egyesült Államok által támogatott államcsíny volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik