Kultúra

Kérdéses, hogy látjuk-e majd Viggo Mortensent a következő Gyűrűk Ura-filmben

Gisela Schober/Getty Images
Gisela Schober/Getty Images
Azért nem játszik igazán filmsorozatokban, mert azok nincsenek jól megírva – kérdés, hogy ez a jelenlegi helyzetre is igaz-e.

Meglepő interjút adott a Vanity Fairnek Viggo Mortensen, aki a legtöbbek fejében ma is a Gyűrűk Ura-filmek (2001-2003) Aragornjaként él.

A színész többek közt arról beszélt, hogy az elmúlt több mint húsz évben miért nem vállalt szerepet egyetlen nagy franchise epizódjaiból sem – a válasz egyszerű volt:

azért, mert azoknak nem érdekes eléggé a sztorija, és nincsenek is jól megírva.

Mortensen elmondta:

Nem bizonyos műfajok vonzanak, vagy taszítanak, és a a költségvetések mérete sem befolyásol, csak érdekes sztorikat keresek.[…]Nem vállalnék egy filmet azért, mert ez meg az rendezi. […] Ha úgy érzem, hogy jó vagyok a szerepre, az a legfontosabb.

Aztán hozzátette:

Ez a franchise-okra is igaz: ha valaki megkeresne az X filmmel, a harmadik, vagy épp a kilencedik résszel, én pedig úgy gondolnám, hogy ez egy nagyszerű karakter, és szeretném eljátszani, […] akkor elvállalnám. Nem vagyok ellene. De ezek általában nem olyan jók. Úgy értem, szerintem sokszor nem jól megírtak, és eléggé kiszámíthatóak. Persze mindig ott van az a kérdés, hogy mi van, ha elfogy a pénzem…

A nyilatkozat most, az új Gyűrűk Ura-film, a jelenlegi tervek szerint 2026-ban bemutatkozó The Hunt for Gollum (= Vadászat Gollamra) előkészületeinek időszakában még érdekesebb, hiszen Mortensen a múlt hónapban a Hollywood Reporternek kijelentette, hogy egyáltalán nem biztos a visszatérésben:

Nem olvastam még a forgatókönyvet, szóval fogalmam sincs. Nekem ez a legfontosabb, kivéve persze, ha le vagyok égve, nincs pénzem, és szerencsésnek érezhetem magam, hogy bármilyen munkát kapok

– mondta akkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik