Kultúra

A Velencei Filmfesztiválon mutatkozik be Szilágyi Zsófia új filmje

Cirko Film
Cirko Film
A Január 2. egy hónappal később, október elején érkezik majd a magyar mozikba.

Az augusztus 28-án kezdődő 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be a közönségnek Szilágyi Zsófia új filmje, a Január 2. – írja az MTI.

A Biennale College – Cinema szekcióban bemutatkozó film október elején kerül majd a hazai mozikba, középpontjában pedig egy, a különválásról szóló mikrorealista történet áll.

A cselekmény gerincét Klára férjétől való külön kötözése adja, amiben legjobb barátnője, Ági segít neki. Összesen hét kört mennek a kocsival, és

bár minden alkalommal ugyanazt az utat teszik meg oda és vissza, minden kör más és más.

A Január 2 című filmet az idei év elején forgatták Budapesten. Szereplői Jóvári Csenge és Konrád Zsuzsanna. A forgatókönyvet a rendező, Szilágyi Zsófia írta. A film a Poste Restante gyártásában készült, producerei Csernátony Dóra és Horvát Lili, operatőre Becsey Kristóf.

A Velencei Nemzetközi Filmfesztivál 2012-ben hívta életre a Biennale College – Cinema elnevezésű programját, amelyben minden évben legfeljebb négy nemzetközi mikroköltségvetésű film elkészülését támogatja. A nemzetközi válogatás egyik kiválasztott projektje korábban Szilágyi filmterve lett, ami így a Velencei Biennálé 200 ezer eurós gyártási támogatásával valósulhatott meg – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik