Kultúra

Szűcs Nelli és Trill Zsolt: jobb, ha nem derülnek ki Udvaros és a Nemzeti titkai, és amúgy sem kellene mindennel Vidnyánszkyhoz rohanni

FIXTV Hungary
FIXTV Hungary
A Nemzeti Színházban kialakult helyzetről is megvan a színésznő és férje, Trill Zsolt véleménye.

Erős beszélgetést folytatott nemrég Szűcs Nelli és férje, a Kossuth-díjas Trill Zsolt a FIXTV-n futó Bóta Café műsorában: a házaspár az Udvaros Dorottya-üggyel, illetve a Nemzeti Színházban történt balesettel kapcsolatban is kifejtette a véleményét – vette észre a Blikk.

Szűcs szerint jobb, ha a színházak, így

Udvaros titkai nem kerülnek napvilágra, az általa teremtett helyzet ugyanis a Nemzetit „taposta”, és nem volt fair, ahogyan kezelte a történteket.

Április elején írtuk meg először, hogy elválhat a Vidnyánszky Attila vezette társulat, illetve az SZFE-s diákok mellett korábban kiálló, a Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót érintő súlyos baleset kapcsán is vizsgálatot szorgalmazó Udvaros Dorottya útja, hiszen utóbbinak semmilyen formában sincs szerződése. Egy hónappal később aztán a helyzet kristálytisztává vált: Vidnyánszky tényleg nem hosszabbított, mégpedig azért, mert a színház szerinte nehéz anyagi helyzetbe került, a művésznő pedig nem teljesítette a kötelező előadásszámát. IIyen minimumról Udvaros nem tudott, főleg úgy, hogy a Nemzeti műsorpolitikája miatt egy ilyen rendszer szerinte tarthatatlan is lenne.

Az ügy kapcsán Szűcs kijelentette:

Hozott egy döntést, és nem beszélte meg a társulattal, hogy ő most ki fog állni és erről fog beszélni […]. Nekem ez egy kicsit fáj, mert itt nem csak Attiláról van szó, hogy mit gondol róla, vagy az egész dologról, hanem kicsit a Nemzeti Színházat tapossuk még lejjebb. Tehát ez nem fair dolog, míg ők ketten ezt tényleg nem meccselték le, […] pedig szerintem Attila nagy becsben tartotta őt.

A házaspár aztán hozzátette:

nem szabad minden gonddal azonnal az igazgatóhoz rohanni, hiszen annak is van épp elég gondja.

Ezalatt nyilván a novemberi balesetre is gondoltak, aminek kapcsán Trill arról beszélt, hogy

rettenetesen szomorú, hogy ez megtörténhetett, de nagyon örül, hogy mindketten fel fognak gyógyulni.

Szűcs szerint a balest ténye önmagában nem meglepő, az ugyanis

a színész szakma velejárója,

és velük is sok hasonló eset történt.

A közel egyórás beszélgetés itt nézhető, illetve hallgatható végig:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik