Kultúra

„Miért nem szabad dilettánsoknak mozifilmet készíteni” – Bencsik Andrásnak nem tetszett Rákay Petőfi-filmje

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Ami nem történt, és ami így nem is történhetett volna, avagy miért nem szabad dilettánsoknak mozifilmet készíteni, vagy ha mégis, miért kell azt ártatlan embereknek megnézniük

– ezzel a felütéssel indítja Bencsik András, a kormánypárti Demokrata főszerkesztője a Rákay Philip nevével fémjelzett Most vagy soha! kritikáját – vette észre a Magyar Hang.

„Rossz dolog egy hazafiasnak szánt műalkotásról rosszat írni, de még annál is rosszabb egy ilyen műalkotást végignézni. Márpedig a Most vagy soha! című film minden vonatkozásban rossz lett, amit a rengeteg ráköltött pénz sem tesz elviselhetőbbé” – jelentette ki Bencsik, kemény bírálatot megfogalmazva Rákay hétmilliárdos filmjéről.

A Most vagy soha!-t március 15-ei ünnepi műsor helyett rengeteg iskolás is megnézte, bár a Klebersberg Központ szerint nem kényszerből. Rákay ezután büszkén jelenthette be, hogy tíz nap alatt 100 ezren nézték meg a filmet.

Kapcsolódó
Rákay Philip eltörölte a reformkort, Petőfiből humortalan komisszár lett – ilyen a Most vagy soha!
A magyar filmtörténet legdrágább magyar filmje a magyar történelem talán legfontosabb eseményéről. Honnantól történelemhamisítás a történelemhamisítás, sikerült-e Guy Ritchie-t összeboronálni a magyaros pátosszal? Most vagy soha!, kritika.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik