Kultúra

Fennakadt a müncheni vámon Arnold Schwarzenegger

OLIVIER DOULIERY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
OLIVIER DOULIERY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Elfelejtette bejelenteni a csomagjában lapuló luxuskarórát.

A színész szerdán, a német városba érkezvén könnyelműen elmulasztotta bejelenteni a több millió forintos karórát, amit egy jótékonysági rendezvényen tervezett árverésre bocsájtani – írja a Guardian. A 76 éves színésznek három órát kellett a reptéren várakoznia, miután a csomagját átkutatva a vámhatóság rábukkant a svájci luxus óragyártó, az Audemars Piguet egyedi, külön Schwarzeneggernek készített karórájára.

A sztár ellen adóelkerülés gyanújával nyomozást indítottak, mert az Európai Unió területére hozott és itt értékesíteni tervezett órát be kellett volna jelentenie, és vámot kellett volna fizetnie.

Ha az áru az EU-ban marad, akkor a vámon keresztül be kell jelenteni. Ez mindenkire vonatkozik, akár Schwarzeneggernek, akár Müllernek, Meiernek, vagy Hubernek hívják.

– fogalmazott a vámhatóság szóvivője.

A színész-politikus végül egy 35000 eurós büntetéssel távozhatott a reptérről, de csak miután a vámügyesek kíséretében meglátogatott egy bankautomatát, mert a német szabályok szerint az összeg felét készpénzben kell megfizetni.

Schwarzenegger egyébként a kitzbüheli síparadicsomba igyekezett az órával, ahol saját klímavédelmi egyesülete, a Schwarzenegger Climate Initiative tart jótékonysági árverést. Ahogy mi is megírtuk, épp ezen a sípályán sérült meg szerdán Szőllős Barnabás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik