Kultúra

Matthew Perry beszélte le a Jóbarátok íróit arról, hogy Chandler megcsalja Monicát

WARNER / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
WARNER / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
A színész szerint a rajongók soha nem bocsátották volna meg a karakternek, ha félrelép.

Ha a forgatókönyvírókon múlik, Monica és Chandler kapcsolata komoly fordulatot kapott volna a Jóbarátokban, a Chandlert alakító Matthew Perry azonban közbelépett. Minderről egy színésznő, Lisa Cash mesélt a TMZ-nek, aki rövid epizódszerepben tűnt fel a sorozat ötödik évadában.

Az eredeti jelenet szerint Chandler és Monica Las Vegasban vesznek össze azon, hogy a nő exbarátjával, Richarddal ebédelt. A vita után Chandler egyedül és meglehetősen dühösen megy fel a hotelszobájába,majd a szobaszervizzel ételt rendel. A vacsorával érkező szállodai dolgozó – őt alakította volna Cash – szóba elegyedik a férfival, majd végül Chandler megcsalja vele Monicát.

A színésznő szerint a jelenetet már el is próbálták, ám mindössze egy nappal a forgatás előtt derült ki, hogy mégsem valósul meg a megcsalós sztoriszál, méghozzá Perrynek köszönhetően. Cash szerint a színész a jelenet miatt a forgatókönyvírókhoz fordult, úgy vélte ugyanis, hogy annak súlyos következményei lennének a karakter megítélését tekintve: azzal érvelt, hogy a rajongók soha nem bocsátanák meg Chandlernek, ha megcsalná Monicát.

Cash szerint Perrynek igaza volt még akkor is, ha ezzel a nő karakterét kivágták a történetből, ám valamelyest kárpótolta a produkció, ugyanabban az epizódban légiutas-kísérőként tűnt fel Jennifer Aniston és David Schwimmer közös jelenetében.

Perryt október végén találták holtan Los Angeles-i otthonának jakuzzijában, a halál körülményeit jelenleg is vizsgálják. Az 54 évesen elhunyt színészt november harmadikán temették el, a szűkkörű megemlékezésen a Jóbarátok főszereplői is részt vettek. Karrierútjáról itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Matthew Perry a Jóbarátok legszerethetőbb tagja volt, de az életben csak a szomorú bohócot tudta alakítani
Milyen kapukat nyitott ki a Jóbarátok Matthew Perry mozis pályafutásában, és hogyan korlátozta azt? A hétvégén elhunyt színész legjobb alakításaira emlékszünk – nem csak Chandlerre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik