Kultúra

Kedélyes csapatépítőnek néz ki a valódi Squid Game

Netflix
Netflix

Újabb előzetes érkezett a Netflix legújabb dobásához, amelyben a valóságban is megvalósították a platform történetének legnézettebb sorozatát, csak vérengzés és gyilkosságok nélkül. A Squid Game: Challenge a most megjelent ízelítő szerint szinte egy az egyben lemásolja a sorozat feladatait és díszleteit, ám ezúttal 456 valódi, hús-vér embereket zár össze, hogy valaki a végén elvigye a 4,56 millió dolláros (1,6 milliárd forint) főnyereményt.

Az előzetes alapján a végeredmény meglehetősen érdekes lesz: a játékosok láthatóan őrült nagy bulinak fogják fel a versenyt, amelynek eredetijében egy embert kivéve mindenki meghal. Arra persze még a Netflix sem vetekedik, hogy lemészároljon több száz embert, így az eredeti változatban inkább a vérmentes megoldásoké a főszerep: táncjelenetek, nagy összeborulások és kedélyes csatakiáltások kapnak helyet az előzetesben, amely rávilágít arra, hogy az erőszak helyett a taktikázások okozzák majd a legnagyobb fájdalmakat a játékban.

A valóságban ennél jóval keményebb volt a forgatás: a beszámolók szerint embertelen körülmények közt zajlottak a felvételek, volt, akit hordágyon vittek el a nem megfelelő munkakörülmények, többek közt a mínusz három fokos hideg miatt.

A Squid Game: Challenge november 22-én érkezik tíz résszel, de annak sem kell elkeserednie, aki inkább az eredetit nézné: már készül a második évad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik