Kultúra

Folytatást kap a Star Wars: Jedihistóriák

Lucasfilm
Lucasfilm
A kapcsolódó panelbeszélgetésen az is kiderült, hogy az alkotó Dave Filoni az élőszereplős munkái mellett miért ragaszkodik még mindig az animációs történetek készítéséhez.

A londoni Star Wars Celebration programjában ugyan túlsúlyban vannak az élőszereplős alkotások, de az esemény mögött álló Lucasfilm és Disney nem feledkezett meg az animációs alkotások rajongóiról sem. Április 8-án külön panelbeszélgetést kapott az idén 15 év indult, majd hét évadig jutó Star Wars: A klónok háborúja, és ennek keretén belül az is kiderült, hogy folytatást, azaz második évadot kap a szintén animációs Star Wars: Jedihistóriák széria.

Szórakoztató volt az első alkalommal, úgyhogy eldöntöttem, még többet készítek

– mondta a panelbeszélgetésen Dave Filoni, A klónok háborúja alkotója, aki nemcsak íróként jegyzi a Jedihistóriák epizódjait, de felügyelte az epizódokért felelős rendezők munkáját is.

Az animációs széria első évadát a 2022-es Star Wars Celebration során jelentették be, az epizódok tavaly októberben kerültek fel a Disney+ kínálatába, és lényegében egy rövid sztorikat tartalmazó antológiáról van szó, amiben három epizód Ahsoka, míg három epizód Dooku gróf életének azon szakaszába enged bepillantást, amit korábban nem láthattunk – a karakterek új mélységeit mutatva be a rajongóknak, főleg a Jedi mesterből Sith lovaggá váló Dooku esetében.

Hogy a Jedihistóriák második évada mikor várható, és mely Star Wars karakterekre fog koncentrálni, az nem derült ki, Filoni ugyanakkor elárulta, hogy az első évad történeteit két munka között, puszta szórakozásból, a repülőn ülve vetette papírra, majd megmutatta őket Athena Portillo producernek, aki aztán „megtalálta a pénzt”, amiből megvalósíthatóvá vált a széria.

Kate Green/Getty Images for Disney Dave Filoni az Ahsoka sorozat panelbeszélgetésén a 2023-as Star Wars Celebrationön.

Filoni napjainkban ugyan olyan élőszereplős sorozatokon dolgozik, mint A mandalóri és az Ahsoka, de továbbra is szívesen foglalkozik az animációs történetekkel, saját bevallása szerint azért, mert így át tudja adni azt a tudást egy új generációnak, amit ő kapott George Lucastól a hétévados A klónok háborúja készítése során. A panelbeszélgetés keretében az író/rendező/producer hosszan mesélt arról, Lucas miképp osztotta meg vele a tapasztalatait, amik nélkülözhetetlenek voltak ahhoz, hogy az animációs területről átnyergelhessen az élőszereplős alkotások világába.

A közös munka pedig minden szempontból beérett, hiszen az idei Star Wars Celebration nyitónapján derült ki, hogy a sorozatok után Filoni a nagyjátékfilmek világában is kipróbálhatja magát.

Ő rendezi az április 7-én bejelentett három új Star Wars-film egyikét. Az egyelőre cím nélküli alkotásról ebben a pillanatban annyit lehet tudni, hogy A Jedi visszatér és Az ébredő Erő között játszódik, és a jelenleg futó (A mandalóri, Ahsoka) élőszereplős sorozatokat fogja lezárni.

Kapcsolódó
Újabb Star Wars-film készül Daisy Ridley főszereplésével
Érkeznek az első információk a Lucasfilm és a Disney jövőbeni terveiről.

A 24.hu a Disney vendégeként vesz részt az eseményen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik