Kultúra

Star Wars: végre kiderült, ki lesz az élőszereplős Thrawn főadmirális

Megtörtént a bejelentés, amire a rajongók évek óta várnak.

Április 7-én vette kezdetét Londonban a 2023-as Star Wars Celebration, ahol az első nap bejelentettek három új Star Wars-filmet, illetve kaptunk új információkat a közeljövőben érkező élőszereplős Star Wars-sorozatokról is. Ezek egyik az idén augusztusban érkező, Rosario Dawson főszereplésével készült Ahsoka, amiben végre feltűnik sokak kedvence, Thrawn főadmirális is.

A karakter a Timothy Zahn-féle Birodalom Örökösei regényben, a Thrawn-trilógia első részében mutatkozott be (ami már nem része a kánonnak, hanem úgynevezett Legenda), majd fontos szerepet kapott az animációs Star Wars: Lázadók sorozatban is. Az már A mandalóri második évada óta sejthető, hogy Thrawn az élőszereplős sorozatokban is tiszteletét teszi, az április 7-én bemutatott Ahsoka előzetes pedig megerősítette ezt, hiszen ott pár másodpercre fel is bukkan a főadmirális – igaz, csak hátulról látható, így a színész személyére nem derült fény.

Thrawn admirális az Ahsoka előzetesében.

Ezen változtatott az április 8-ra időzített Ahsoka panelbeszélgetés, ahol az esemény zárásaként levetítették a pénteki előzetes bővített verzióját, amiben már látszik a főgonosz arca, az őt alakító színész pedig nem más, mint aki az animációs karakter hangját is adta:

Lars Mikkelsen.

A dán színész ezt követően személyesen is tiszteletét tette a panelbeszélgetés színpadán, ahol csatlakozott az alkotókhoz (Jon Faverau és Dave Filoni) és a többi szereplőhöz. Az eseményre eljött Rosario Dawson, Diana Lee Inosanto (Morgan Elsbeth A mandalóri második évadából), Natasha Liu Bordizzo (Sabine Wren), Mary Elizabeth Winsted (Hera Syndulla), továbbá a vadonatúj karaktereket alakító Ray Stevenson (Baylan Skoll) és Ivanna Sakhno (Shin Hati) is. Kiderült az is, hogy ismét David Tennant kölcsönzi a hangját a Huyang nevű droidnak.

noa grayevsky/Getty Images for RSL Management Lars Mikkelsen

A főadmirális és a Dawson által életre keltett Ahsoka egyaránt szerepeltek a Star Wars: Lázadók szériában, de sosem találkoztak, az augusztusban érkező Disney+ sorozatban viszont ez jó eséllyel változni fog. Ezen a ponton az is nyilvánvaló, hogy az Ahsoka a Lázadók folytatása, és fontos szerepet kap majd benne Ezra Bridger (Esman Esfandi alakításában) felkutatása is.

Ha valaki teljesen képben szeretne lenni a sorozat érkezése előtt, annak tudnia kell, hogy Ahsoka Tano először a 2008-as, Dave Filoni rendezte egész estés Star Wars: A klónok háborúja című animációs filmben tűnt fel, mint Anakin Skywalker padawanja, majd központi szereplője lett a hasonló című, hét évadot megélt animációs sorozatnak is. A film és a széria egyaránt A klónok támadása és A Sith-ek bosszúja közötti időszakban játszódik (egyedül a 7. évad párhuzamos az előzménytrilógia harmadik részével), és a sztori magyarázatot ad arra, hogy a George Lucas rendezte filmekben miért nem esik soha szó a leendő Darth Vader tanítványáról.

Jeff Spicer/Getty Images for Disney Ray Stevenson, Jon Favreau, Diana Lee Inosanto, Ivanna Sakhno, Rosario Dawson, Natasha Liu Bordizzo, Mary Elizabeth Winstead, Dave Filoni és Lars Mikkelsen.

A Togruta fajhoz tartozó Ahsoka hamar közönségkedvenc karakter lett, és népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a Star Wars: A klónok háborúja-sorozat után fontos szerepet kapott Az új remény előtt játszódó Star Wars: Lázadók animációs szériában is, majd Rosario Dawson alakításában élőszereplős karakterként felbukkant A mandalóri második évadában, illetve a Boba Fett könyve című spin-off sorozatban is, méghozzá Luke Skywalker és Grogu oldalán. Emellett a Star Wars: Jedihistóriák animációs széria három epizódja is róla szólt.

Az Ahsoka már teljes egészében a címszereplőre koncentrál,

és a jelek szerint Disney+-ra érkező legújabb élőszereplős Star Wars-széria valamilyen formában beemeli a kánonba a Timothy Zahn-féle Birodalom Örökösei egyes történéseit. Részben erre utal, hogy az április 7-én bejelentett három új Star Wars-film közül az egyiket Dave Filoni rendezi, és az egyelőre cím nélküli alkotás a jelenleg futó élőszereplős sorozatokat fogja lezárni – van egy olyan tippünk, hogy ebben a filmben Thrawn admirális fontos szerepet kap.

Kapcsolódó
Újabb Star Wars-film készül Daisy Ridley főszereplésével
Érkeznek az első információk a Lucasfilm és a Disney jövőbeni terveiről.

A 24.hu a Disney vendégeként vesz részt az eseményen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik