Kultúra

Elkezdődött az év legnagyobb Star Wars bulija

Jesse Grant/Getty Images for Disney
Jesse Grant/Getty Images for Disney
Londonban több tízezer rajongó tölti a húsvétot a Star Wars bűvöletében.

Londonban kezdetét vette az idei év legnagyobb Star Wars-bulija, a negyedik európai Star Wars Celebration, ami április 7. és 10. között várja a rajongókat. A négynapos rendezvénysorozat a Disney tulajdonában lévő Lucasfilm másfél órás, délelőtt 11 órakor kezdődő bemutatójával startol: itt fog kiderülni, hogy a stúdió milyen élőszereplős filmekkel és sorozatokkal készül a közeljövőre.

Az újdonságokat először csak a résztvevők láthatják (a jegyeket ezúttal is rekordidő alatt kapkodták el), a helyszínen készült felvételek és előzetesek csak utólag kerülnek ki az internetre, viszont a 24.hu is részt vesz az eseményen, innen számolunk be a friss bejelenetésekről.

24 éve ünnepelnek

A Star Wars Celebration története még az ezredforduló előttre nyúlik vissza, az első eseményt még 1999-ben, a colorádói Denverben tartották, mindössze három héttel a Star Wars-előzménytrilógia első részének, a Baljós árnyaknak a premierje előtt. A népszerű franchise-t ünneplő, rendre többnapos eseményt idén rendezik meg a 15. alkalommal, és ez a negyedik alkalom, hogy a több tízezer rajongót megmotgató esemény Európában nyitja meg a kapuit.

A két-három évente megrendezett Star Wars Celebrationnek legtöbbször az Egyesült Államok ad otthont, de 2008-ban például Japánban tartották, és mindig az aktuális ünnep záróceremóniáján derül ki, hogy mikor és hol tartják a következőt – jelen pillanatban például biztosra vehető, hogy 2025 előtt nem lesz hasonló rendezvény. Az esemény során ugyanakkor nemcsak a filmek és sorozatok kerülnek előtérbe, de a teljes Star Wars-franchise terítékre kerül, a regényektől kezdve a videójátékokon át egészen az akciófigurákig, és a résztvevők panelbeszélgetések során át ismerkedhetnek meg az újdonságokkal és tekinthetnek be a kulisszák mögé.

Daniel Boczarski/WireImage for Disney Rajongók 2019-ben a Chicagóban rendezett Star Wars Celebrationön.

Sztárparádé

Idén az élőszereplős, a közeljövőben debütáló Ahsoka-sorozatot övezi a legnagyobb érdeklődés, de előtérbe kerül a Disney+-on tavaly debütált Andor és Obi-Wan Kenobi, továbbá a Star Wars: Visions animációs széria második évadja, április 8-án pedig külön panelbeszélgetés fókuszál az idén 40 éves A Jedi visszatérre. Ezeket az eseményeket ráadásul azért is rendkívül népszerűek, mert a rendezvényen részt vesznek az említett alkotások sztárjai és alkotói is.

Idén – többek között – Diego Luna (Andor), Carl Weathers (A mandalóri), Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi), Hayden Christensen (Obi-Wan Kenobi), Rosario Dawson (Ahsoka), Billy Dee Williams (A Jedi visszatér), Gwendoline Christie (Az ébredő Erő) és Andy Serkis (Az utolsó jedik) is tiszteletét teszi a rendezvényen, továbbá itt lesz A mandalórit író Jon Favreau és a Star Wars: A klónok háborúja animációs sorozattal ismertté vált Dave Filoni is.

Jesse Grant/Getty Images for Disney Ewan McGregor és Hayden Christensen a 2022-es SWC-n, Annaheimben.

A 24.hu a Disney vendégeként vesz részt az eseményen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik