Kultúra

Újabb magyar filmes szavazhat az Oscar-díjról

ADS Service Kft.
ADS Service Kft.

Egyetlen magyar taggal bővül idén az Amerikai Filmakadémia. Flesch Andrea jelmeztervező értelemszerűen a jelmeztervezők közé kapott meghívást. Rajta kívül 396 új tagról döntött az Akadémia, de Flesch az egyetlen magyar filmes.

„Flesch Andrea több mint 50 nemzetközi és magyar filmben működött közre jelmeztervezőként. Az évek során olyan elismert rendezőkkel dolgozott együtt, mint Enyedi Ildikó (A feleségem története), Ari Aster (Fehér éjszakák), Peter Greenaway (Tulse Luper bőröndjei), Peter Strickland (The Duke of Burgundy), Brady Corbet (Egy vezér gyermekkora), Wash Westmoreland (Colette), Till Attila (Tiszta szívvel) és Gárdos Éva (Budapest Noir). Olyan színészeket öltöztetett, mint Léa Seydoux, Florence Pugh, Keira Knightley, Isabella Rossellini, Hugh Jackman és Robert Pattinson” – írja munkásságáról a Filmhu.

A lap kiemeli, hogy Flesch tervezte a Fehér éjszakákban látható, emblematikus virágruhát is (képünkön), amely tízezer selyemvirágból állt, és 65 ezer dollárért kelt el az A24 filmgyártó cég jótékonysági árverésén.

2021-ben két magyar filmes, Bucsi Réka animációs rendező és Rév Marcell operatőr kapott meghívást az Amerikai Filmakadémia tagságába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik