Kultúra

Friderikusz Sándor elnézést kért: van sajtósa, de ő egy férfi

Pontot tett a „Csenterics-ügy” végére Friderikusz Sándor és egyben elnézést is kért, amiért nem járt el helyesen.

Október végén a Média1 írta meg, úgy néz ki, nem létezik az a sajtós, aki Friderikusz műsora nevében kommunikálva, Friderikusz saját email-címéről írva kiflitolvajoknak nevezte azokat, akik meghallgatják az egyébként ingyen is elérhető podcastját, de nem fizetnek érte.

Friderikusz első körben „megdöbbentette, hogy egy újságírónak ekkora baromságokra van ma energiája”, de miután a MÚOSZ állásfoglalásában jelezte, etikai vétséget követett el, részletesen tisztázta a kialakult helyzetet.

A csütörtök esten közzétett videóját azzal kezdte,

igenis van sajtósa a Friderikusz Produkciónak, egy férfi, aki külföldön él, és online végez különböző előkészítő, anyagyűjtő munkákat a podcastom számára.

Friderikusz úgy folytatta, az ő hibája, hogy rábízta az ominózus Blikk-cikket is, így lett a sajtósa. Bár megjelenés előtt beolvasták neki a szöveget, úgy hagyta, hiszen a tartalmával egyetértett és az adatokat is ő adta hozzá.

Talán elhiszik nekem, hogy nem a nézők megsértése volt a szándék, hanem egy szerintem visszás helyzet érzékeltetése. Elismertem, és elismerem, rosszul csináltam, különösen kár volt a kifli-hasonlatért. A másik hiba, hogy az álnevet, amelyet a kollégám aláírt, nem láttam, mert csak telefonon egyeztettük a szöveget.

Mint fogalmazott, senki nem gondolhatja, hogy ő, aki több évtizede dolgozik a magyar televíziózásban, nem lép közbe azonnal, ha azt látja, hogy egy volt tévés, elhunyt kolléganő neve szerepel a cikkben.

Az elhunyt rendező, CSenterics Ágnes családjával felvette a kapcsolatot és elnézést kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik