Kultúra koronavírus

Az első budapesti színház már be is jelentette, hogy bezár

November 9-től határozatlan ideig, a járványhelyzet enyhüléséig nem tartanak előadásokat a Belvárosi Színházban. Erről az Orlai Produkciós Iroda tájékoztatott Facebook-oldalán.

Az újra bevezetett rendkívüli jogrend szerint, a héten életbe lépett kormányrendelet értelmében színházban és moziban is csak minden harmadik széken ülhetnek nézők, és egymás mögött sem ülhetnek ketten. Ez a korlátozás nagyon nehéz helyzetbe hozza a színházakat és a mozikat. A Cinema City mozilánc részéről azt nyilatkozták lapunknak, hogy életszerűtlennek tartják a rendelkezést. Arról külön is írtunk, hogy a színházakat még a moziknál is nehezebb helyzetbe hozza az új szabályozás.

Nehéz helyzetbe hozza a színházakat a kormány szigorítása
Csak minden harmadik széken ülhetnek nézők.

Az Orlai Produkciós Iroda közleményében úgy fogalmaz, „a jelenlegi drámai vírushelyzetben nem hiszünk a fél- vagy harmadmegoldásokban, nem hisszük, hogy a látszatintézkedésekkel a járványveszély csökkenthető”. Eheti előadásaikat még megtartják a Belvárosi Színházban.

Fájdalmas volt a teljes bezárásra vonatkozó döntés, de úgy érezzük, hogy hitelünk a szakma, munkatársaink és közönségünk felé csak úgy tud megmaradni, ha az egészség védelmét tartjuk elsődlegesnek

– írták.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik