Kultúra

Ajándék tippek az utolsó pillanatokra

Akárhogy igyekszünk, minden évben előfordul, hogy karácsony előtt nemcsak a pénzből, de jó ötletekből is kifogyunk. Jézuska már úton van, mi pedig hiába töprengünk: nem jut eszünkbe egyetlen használható, megfizethető, eredeti ajándék ötlet sem. Segítünk. Példáink azt mutatják, a közös élménynél, az együtt töltött időnél nehéz kitűnőbb ajándékot találni.

Sétáljunk!

Egyre népszerűbbek Budapesten – sőt néhány vidéki városban – is a tematikus városnéző séták. Igazi meglepetés ajándék lehet, ha befizetünk egy közös sétára, meghagyva a lehetőséget, hogy a megajándékozott maga döntse el, melyik tematikát választja. Vajon a főváros titkos kertjeit szeretné felfedezni vagy meghallgatná a leghíresebb pesti kávéházi történeteket, netán művészek nevezetes lakóhelyeinek nyomába eredne, felidézve költők csodás verseit, esetleg borzongani kíván hírhedt bűntényeken vagy szellemekkel találkozna a Svábhegyen – mindegyikre lehetőség nyílik a városnéző séták egyikén. A kínálat bőséges, rengeteg különböző tematikájú sétaútvonal és több időpont közül választhatunk: van angol nyelvű ajánlat is, ha magyarul nem beszélő ismerősnek szánnánk a jegyeket.

Menjünk a moziba be!

Vannak megszállott moziba járók szeretteik között?! Ők biztosan örülnének a hét bármelyik napjára szóló ajándékjegynek vagy utalványnak. A megajándékozottak megint csak maguk dönthetik el, melyik filmet szeretnék megnézni, az pedig már az ajándékozón múlik, hogy esetleg VIP 3D utalvánnyal lepi-e meg a kiválasztottat, mert e mellé még 3D-s szemüveg is jár.

Jó tudni: Mielőtt döntenénk, nézzük meg, mennyibe kerülnek a kiszemelt moziba szóló ajándékjegyek és elektronikus ajándékutalványok, amelyek általában hat hónapig érvényesek, és nincs egységes áruk.

Süssünk, süssünk valamit!

Az egyik legkedvesebb, utolsó utáni pillanatban is elkészíthető ajándék, ha süteményt sütünk szeretteinknek. Kezdők is megpróbálhatják, senki sem fogja számon kérni rajtuk a külcsín esetleges hiányosságait. Különleges ajándék lehet az is, ha együtt sütünk családtagjainkkal, barátnőinkkel, így át tudjuk adni nekik a mi régi, kipróbált családi receptjeinket, és persze mi is tanulunk újakat.

Jó tudni: Nem kell túl komplikált receptet választani, és lehetőleg olyan süti mellett döntsünk, ami még két ünnep között is eláll.

Fotó: iStockphoto

Olvassunk és beszélgessünk!

Kitűnő ajándékötlet a magazin-előfizetés, mert szinte minden életkorhoz és érdeklődési körhöz megtalálhatjuk a megfelelő lapot, amivel akár egy egész éven át megajándékozhatjuk a szeretteinket. Ha szánunk időt arra is, hogy néha elbeszélgessünk szeretteinkkel a magazinokban olvasottakról, meglátjuk majd, mennyi érdekességet tudunk meg egymásról ezeken a beszélgetéseken.

Jó tudni: Többféle magazinra szóló, extra kedvezményes előfizetést is választhatunk, így a szeretteink mellett akár magunkat is megajándékozhatjuk az olvasás élményével egy egész éven át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik