Kultúra

Ha ezzel a gyűrűvel kéred meg a barátnőd kezét, tuti igent mond

Ha a házasság nem is, de a gyémántgyűrű örök – olvasható a Vogue egyik cikkében, mely minden idők legikonikusabb eljegyzési gyűrűit mutatja be. Ahogy az eljegyzési szokások, úgy a gyűrűdivat is folyamatosan változik.

Régebben elképzelhetetlen volt, hogy egy férfi a nagy kérdés előtt ne kérje meg az édesapától a nő kezét. Ma ez a szokás már jócskán puhult, igaz vidéken még mindig nem ment ki teljesen a divatból. Eközben a világ másik fele már ott tart, hogy emberek negyedórás videót készítenek a lánykérésről.

De milyen a gyűrű?

A legnagyobb sztár még mindig a Tiffany, bár eljegyzési gyűrűi elképesztő drágák, elég sokan meg tudják fizetni. Az alábbi listában látható, hogy a leghíresebb a Van Cleef & Arpels, mely szinte az összes királyi családnak terveztek már jegygyűrűt.

Az idei év legnagyobb királya biztosan Harry herceg volt, aki Meghan Markel ujjára egy saját tervezésű gyémántgyűrűt húzott. Harry ezzel nemcsak a saját tervezésű gyűrűt hozta újra divatba, hanem a régi ékszerek rehabilitációját is, Meghan Markel gyűrűjének alapját ugyanis az anyakirálynő jegygyűrűje adta. A legnagyobb forradalmár mégis Vilmos herceg volt, aki édesanyja, Diana hercegné gyűrűjét húzta Kate Middleton ujjára.

Carrie Underwood 5 karátos kanári gyémántja pedig újra felrakta a térképre a színes gyémántokat. Az elmúlt év legszebb színes kövét viszont mégsem szerelmi zálogként egy celebujjon láttuk viszont. A híres Audrey Hepburn által viselt sárga Tiffany kő ugyanis Lady Gaga nyakában virított az idei Oscar-gálán.

Egy színes gyémánt, amit eddig csak három nő viselt
A legértékesebb drágakő nem csak színtelen lehet, a változatos színek pedig egyre több ékszerrajongó szívét dobogtatják meg.

A világ leghíresebb eljegyzési gyűrűje persze még mindig Richard Burtonhöz és Elizabeth Taylorhoz köthető. De nem szabad megfeledkezni Paris Hilton gyűrűjéről sem, mely újra divatba hozta a minél drágább, annál jobb kifejezést.

Szponzorált tartalom

BÁV Karácsonyi Ékszer és Műtárgy, valamint Kortárs Aukció 2019. december 17-18., 18:00. A cikk a BÁV támogatásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik