Kultúra

Kultik: a tetőmozizás nem egyedi ötlet

Bár a Budapest Rooftop Cinema úgy tartja, lenyúlták az ötleteiket, a Corvin Plázában helyükre lépő Kultik szerint tetőmozizás előttük is volt.

Amint arról beszámoltunk, a Budapest Rooftop Cinema jogi lépéseket tervez annak nyomán, hogy a Corvin Pláza, bár korábban velük dolgozott, az idei szezonra a Kultik mozihálózattal egyezett meg a nyári tetőmozis vetítésekkel kapcsolatban. A BRC szerint a Kultik Sky Cinema néven induló új tetőmozis rendezvénysorozat túlságosan hasonlít az ő koncepciójukra.

A Kultik Mozihálózat Kultik Sky Cinema néven indítja a helyszínen moziját, melynek koncepciója kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit mi dolgoztunk ki: az általunk tervezett fejlesztéseket – amelyeket természetesen megosztottunk a plaza üzemeltetéssel is – most ők megpróbálják ugyanúgy megvalósítani, mintegy „kimásolva” a tervezetünk minden lényegi elemét.

– írják közleményükben.

Bajban a Tetőmozi, a Budapest Rooftop Cinema pert fontolgat
Ízlelgessük a szót: jellegbitorlás. A főváros egyik legjobb nyári bulija, a tetőmozizás körül kisebbfajta balhé kezd tornyosulni.

Megkerestük a Kultikot is, ők azonban nem látnak különösebb okot a feszültségre.

Tetőkerti mozizás hosszú évek óta a világ minden táján sikerrel működik, Európától az Egyesült Államokon és Ausztrálián át egészen a budapesti és győri Árkád bevásárlóközpontokig. Ezt a tetőkert vonalat tervezi a Kultik is megvalósítani a Corvin Plaza tetején is, a cégtől már megszokott magas színvonalon.

Ennél bővebben a cég nem kommentálta a Budapest Rooftop Cinema közleményét, a közlemény többi része a hamarosan induló szezonjukról szól: a Corvin Pláza tetején üzemelő Kultik Sky Cinema holnap, azaz június 14-én gálaesttel nyitja meg kapuit. Azt ígérik, tetőmozijuk a legmodernebb vetítés- és hangtechnikával, jól felszerelt büfével, a Kultik alapítása óta meglévő egységes arculattal, babzsákfotelekkel, napágyakkal várja majd a nézőket.

Kiemelt kép: Kultik mozihálózat

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik