Kultúra

A Rooftop Cinemát is bezáratta a józsefvárosi önkormányzat

Ha ez így megy tovább, teljesen meg fog szűnni az éjszakai élet a nyolcadik kerületben.

A szó legrosszabb értelmében volt produktív hete a józsefvárosi önkormányzatnak: a hétfőn bezáratott Corvin Club és Auróra után most a Budapest Rooftop Cinema is lehúzhatja a rolót.

Az önkormányzat itt tulajdonképpen két legyet ütött egy csapásra: a Rooftop Cinemának azért kell bezárnia, mert az annak társbérletben helyet adó Corvin Club sem működhet tovább: ezt a klubot a június 21-ei razziával összefüggésben lévő büntetőeljárás befejezéséig, de maximum egy évig záratták be.

Be kell zárnia Budapest egyik legismertebb szórakozóhelyének
Az Auróra Kioszknak és az Auróra Kertnek végleg le kell húznia a rolót.

Szóval lehetséges, hogy a jövőben lehet majd még mozizni a Corvin-tetőn, de egyelőre erre jó ideig nem lesz lehetőség. A Rooftop Cinema csapata Facebook-közleményben adott hírt a történtekről, és biztosította közönségét, hogy dolgoznak a probléma mielőbbi megoldásán.

Roppant tanácstalanok és végtelenül elkeseredettek vagyunk amiatt, hogy 2018-ban, Európa egyik kulturális fővárosában előfordulhat az, hogy egy financiálisan és politikailag is független intézményt egy tollvonással el lehet tüntetni a város, az ország kulturális szórakozásra vágyó közönsége elől

– írják.

A józsefvárosi klubbezárásokkal kapcsolatban egyébként a Corvin Club és az Auróra is tételesen cáfolta az önkormányzat állításait. Az előbbi szerint a razzia miatt őket nem lehetne büntetni, mivel annak éjszakáján egy másik szervezőcsapat bérelte ki a helyet, az Aurórát üzemeltető Marom Klub Kft. pedig még csak hivatalos hivatalos felszólítást sem kapott a hely bezárására, ezért ők egyelőre nyitva maradnak.

Kép: Budapest Rooftop Cinema/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik