Kultúra

Budapestre jön az elektrodiszkó atyja

A diszkózene alapítója és az elektronikus zene úttörője, Giorgio Moroder bejelentette első élő európai turnéját, melynek keretében 2019. május 15-én, a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

A többszörös Oscar- és Grammy-díjas Giorgio Moroder 2019 tavaszán, 15 várost érintő európai turnéra indul, köztük érintve a magyar fővárost is. Az A Celebration of the 80’s című turné során az olasz dalszerző, producer és DJ karrierjének fénypontjait zenekara és vokalistái kíséretében adja elő.

A 78 éves, dél-tiroli zenésznek olyan nagyszerű slágereket köszönhetünk, mint például a Donna Summer  előadásában világhírűvé vált I Feel Love, a Hot Stuff és a Love to Love You Baby, aztán Cher Bad Love, a Blondie Call Me, David Bowie Cat People, Freddie Mercury Love Kills, Bonnie Tyler Here She Comes vagy a Sparks No. 1 Song In Heaven című dala. Valamint olyan filmek zenéit is szerezte, amelyek még nála is ikonikusabb szimbólumaivá váltak a ’80-as éveknek. Ilyenek például az Amerikai dzsigoló, a Párducemberek, A sebhelyesarcú, az Electric Dreams, a Végtelen történet, a Top Gun és az Éjféli expressz. És ő írta a Flashdance betétdalát, a What a Feelinget is.

Jegyek kaphatók 2018. október 12-től a www.broadway.hu oldalon.

Fotó: DANIEL BOCZARSKI / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik