Kultúra

Apollo fia bosszúból bunyózik a Creed 2-ben

Erről mesél a második Rocky-spinoff új előzetese, amelyben már Dolph Lundgren is felbukkan.

Már három éve, hogy mozikba került a Rocky-filmek első spinoffja: a Creed: Apollo fia, amely a legendás bunyós szerepében visszatérő Sylvester Stallone és az új főhőst, Adonis Creedet megformáló Michael B. Jordan alakításainak, illetve Ryan Coogler (A megálló, Fekete Párduc) rendezésének köszönhetően komoly sikerré is vált. Következésképp a gyártó Metro-Goldwyn-Mayer tavaly bejelentette a folytatást, amely immár az utómunkálatokat tapossa, ezért megjelent a legújabb, sorban második előzetese.

Miként az már tavaly kiderült, hogy a Creed 2 nemcsak a három évvel ezelőtti első spinoffnak, de tulajdonképpen az 1985-ös Rocky IV-nek is a folytatása lesz, merthogy arról fog szólni, hogy már befutott bokszolóként Adonis bevállal egy meccset az orosz titán Ivan Drago (Dolph Lundgren) fia, Viktor (Florian Munteanu) ellen, hogy így vegyen revansot apja, a legendás Apollo Creed (Carl Weathers) haláláért.

A Creed 2-ben a szerepében egyaránt visszatérő Jordan, Stallone és Lundgren mellett az Adonis barátnőjét, Biancát ismét eljátszó Tessa Thompson (Thor: Ragnarök, Westworld), továbbá Wood Harris (Drót, Dredd) és Phylicia Rashad (Cosby, Empire) lesz látható a fontosabb szerepekben.

A Stallone forgatókönyvéből, illetve Ryan Coogler kiszállása miatt a nem túl ismert fiatal filmes, Steven Caple Jr. rendezésében közelgő Creed 2 november 22-én fog megérkezni a magyar mozikba.

Kiemelt kép: Metro-Goldwyn-Mayer/Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik