Kultúra

Életveszélyes bunyóra készül Rocky tanítványa

A Creed: Apollo fia folytatásaként közelgő Creed 2-ben, aminek itt az első előzetese.

Kilenc évvel az (egyelőre) utolsó Rocky-film, a Rocky Balboa után 2015-ben került a mozikba a franchise első spinoffja: a Creed: Apollo fia, amely a legendás szerepében visszatérő Sylvester Stallone és az új főhőst, Adonis Creedet megformáló Michael B. Jordan alakításainak, illetve Ryan Coogler rendezésének eredményeként nagy sikerré vált. Következésképp ahogyan az várható is volt, a gyártó MGM tavaly bejelentette a folytatást, amely immár az utómunkálatokat tapossa, ezért megjelent az első előzetese.

Miként az már tavaly kiderült, hogy a Creed 2 nemcsak a három évvel ezelőtti első spinoffnak, de tulajdonképpen az 1985-ös Rocky IV-nek is a folytatása lesz, merthogy arról fog szólni, hogy már befutott bokszolóként Adonis bevállal egy meccset az orosz titán Ivan Drago (Dolph Lundgren) fia, Viktor (Florian Munteanu) ellen, hogy így vegyen revansot apja, Apollo (Carl Weathers) múltbeli haláláért.

A Creed 2-ben a szerepében egyaránt visszatérő Jordan, Stallone és Lundgren mellett az Adonis barátnőjét, Biancát ismét eljátszó Tessa Thompson (Thor: Ragnarök, Westworld), továbbá Wood Harris (Drót, Dredd) és Phylicia Rashad (Cosby, Empire) lesz látható a fontosabb szerepekben.

A Stallone forgatókönyvéből, illetve Ryan Coogler kiszállása miatt a nem túl ismert fiatal filmes, Steven Caple Jr. rendezésében közelgő Creed 2 november 21-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Kiemelt kép: Metro-Goldwyn-Mayer/Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik