Kultúra

Nem fogják bemutatni Woody Allen új filmjét

Eddig is voltak jelek arra, hogy véget érhet a rendező karrierje, és ez most egyre biztosabbnak tűnik.

Nem jelölt meg bemutatási időpontot az Amazon Studios Woody Allen új filmjének, az A Rainy Day in New Yorknak. A New Yorkban játszódó vígjáték annak a szerződésnek a része, aminek értelmében a rendezőnek öt filmet kell készítenie az Amazonnak. Most azonban úgy tűnik, rögtön az első filmet határozatlan időre a polcra fogja tenni a stúdió, és lehet, hogy a többit nem is fogja legyártatni.

A húzás becslések szerint 25 millió dollárjába fog kerülni a stúdiónak. Az Amazon a hírt napokkal azután erősítette meg, hogy kiderült, a rendezőnek gondjai vannak azzal, hogy új filmtervéhez befektetőket találjon.

Derékba törhet Woody Allen karrierje
Lehet, hogy lassabban, mint másokat, de úgy tűnik, az Annie Hall rendezőjét is elsodorhatja a #MeToo.

A döntés hátterében az Amazon Studios irányváltása, illetve Allen szexuális zaklatási botránya is állthatnak. A szerződést a rendező még a stúdió korábbi vezetőjével, Roy Price-szal kötötte, akit azóta szexuális zaklatási vádak miatt menesztettek a stúdió éléről, ami inkább nagyobb, szélesebb közönségnek szóló produkciókra fókuszálna.

Ezen felül úgy tűnik, hogy a rendezőt is lassan utoléri a #MeToo-botrány hatása. Nemrég ismét felszínre kerültek a szexuális zaklatási vádak, melyeket Allen lánya, Dylan Farrow tett apja ellen, ezen felül több, a rendező új filmjében szereplő színész kvázi tiltakozásként felajánlotta, hogy teljes díjazásukat a Time’s Up mozgalomnak, illetve több, szexuális zaklatás áldozataival foglalkozó segélyszervezetnek utalják át. Olyan színészek is akadnak, mint például Michael Caine, Greta Gerwig, és Ellen Page, akik pedig egyáltalán nem hajlandóak többet a rendezővel dolgozni, és erre ígéretet is tettek.

Kevin Spacey-nek annyi, de a társainak sem lesz egyszerű visszatérni Hollywoodba
Mennyit vesztettek a zaklatási ügyekbe bukó színészek és filmesek? A többségük anyagilag túl fogja élni a botrányt, de a karrierjüket viszont elfelejthetik.

Kép: Getty Images/WireImage/Vera Anderson

Ajánlott videó

Olvasói sztorik