Kultúra

Szívbajosoknak nem való a pénzmosás

Cikkünkben az utolsó nyári hónap sorozattermésének legjavából válogattunk, nehogy valaki tévézés nélkül maradjon. A gyengébb július után augusztusban már lesz miből válogatni. Ott van például a Jessica Biellel nagy sikert aratott Sinner második évada vagy a tavaly bemutatott Ozark folytatása, amiben egy tök unalmas család vesz 180 fokos fordulatot, hogy pénzt mosson a mexikói maffiának a redneckek és hillbillyk között. Ha lemaradt a korábbi gyűjtéseinkről, érdemes visszaolvasni.

Rejtélyes gyerekgyilkosságokat derít fel a július
Ismét összeszedtük a hónap legfontosabb sorozatait. Ha csak egyre lesz idő, akkor az legyen a Holtodiglan írójának új minisorozata Amy Adamsszel.

The Sinner s02, USA Network

Augusztus 1. 

A Sinner nagy meglepetést okozott a közönségnek, és nem csak azért, mert az első évad első része után a nézők egy része teljes sokkban próbálta feldolgozni a látottakat. Jessica Biel producerként és színésznőként is részt vett a sorozatban, ami egy kerek sztorit zárt le az nyolc részen után. Nem a gyilkos kiléte volt az érdekes, hanem az indíték: miért öl meg egy átlagosnak tűnő anyuka (Jessica Biel) fényes nappal egy random srácot?

Nem az a kérdés, ki a bűnös, hanem hogy miért
A Netflixen látható, nyolcrészes The Sinner Jessica Biel és Bill Pullman főszereplésével tényleg izgalmas, pszicho-thriller, mely a téli hétvégékre tökéletes. Kritika.

A siker folytatásért kiáltott, amiben Biel már csak producerként dolgozik és Bill Pullmané lesz a főszerep. Ismét egy hasonló forgatókönyvű gyilkosságot göngyölít fel, hiszen már az előzetesből kiderül, hogy egy kisfiút vádolnak a szülei megölésével. A Sinner eredetileg az USA Networkön ment és megy most is, de hozzánk a Netflixen keresztül jutott el, valószínűleg a második évadot is ők forgalmazzák majd világszerte.

Állatok (Animals) S03, HBO

Augusztus 3.

Mike Luciano és Phil Matarese felnőtteknek szóló animációs sorozata már a harmadik évadnál tart, és pont tökéletes vacsora mellé vagy lefekvés előtt. Nem agyalós, csak végtelenül szellemes sorozat a New York-i állatokról, például arról, hogy vajon milyen stresszel találja szemben magát egy félénkebb kutya a futtatón. A második évadban meg az elnyomottak kerültek a középpontba. A részek 25 percesek.

Lodge 49 S01, AMC

Augusztus 6.  

A Lodge 49-ről már kijöttek az első kritikák, és aki szereti a nyomasztó sorsok vicces fordulatait, annak tökéletes választás lehet. A drámasorozatok kategóriájába eshet a Lodge 49 az egyórás részeivel, de Variety inkább egy sitcomnak írja le, ami egy testvérpárról, Dudról (Wyatt Russell) és Lizről (Sonya Cassidy) szól, és arról, hogy Dud kilátástalan életét az menti meg a dögunalomtól, hogy csatlakozik valami bizarr testvériséghez.

Insatiable S01, Netlfix

Augusztus 10. 

A Netflix új, fekete humorral operáló tinisorozata a Disney Channelről emelte át a főszereplőjét, Debby Ryant. A trailer alapján még nem tudunk olyan sokat az Insatiable-ről, de annyi tuti, hogy egy agyonszekírozott, kiközösített lányról fog szólni, aki hirtelen szépségversenyeken találja magát, és ezt a helyzetet használja ki, hogy bosszút álljon a tinédzserkorán.

La Casa de las Flores S01, Netflix

Augusztus 10.

A spanyol nyelvű sorozat egy újabb példa arra, hogy a Netflix nem csak az angol/amerikai piacon akar nagyot alakítani. A La Casa de las Flores a harmadik saját gyártású mexikói sorozat a Netflixnél, és egy gazdag családról szól, akik valami nagyon fontos virágüzletet üzemeltetnek. A leírásnál azért csábítóbb a beharangozó.

All About The Washingtons S01, Netflix

Augusztus 10.

Hát nem ez lesz az a sorozat, amiről majd örökké emlegetni fogjuk a Netflixet, de a többi között igazából elfér egy klasszikus beleröhögős sitcom, jó mű díszletekkel egy családról, ahol az addig elismert rapper nyugdíjba megy. Az apát, Joey Washingtont alakító Joseph Simmonst eddig főleg zeneszerzőként ismerte a filmes szakma, majd most kiderül, hogy mennyit tudnak kihozni All About The Washingtonsból, és mennyire lesz erőltetett.

Fear the Walking Dead S04, AMC

Augusztus 12. 

A még mindig lehetetlenül népszerű Walking Dead világát megelőző prequel, a Fear the Walking Dead is már a negyedik évadnál tart. Az AMC zászlóshajója a zombikra épül, ráadásul az előzetesből teljesen az jön le, hogy élőhalottakkal küzdeni nagyszerű buli.

Ballers S04, HBO

Augusztus 12.

Dwayne Johnson annyira gyorsan hozza ki folyamatosan az akciófilmjeit és/vagy vígjátékait (lásd Jumanji), hogy néha el is felejti az ember, hogy 2015 óta fut az amúgy elég sikeres és felpontozott Ballers. A történet középpontjában egy volt NFL-játékos, Spencer Strasmore áll, akinek valahogy a visszavonulás után is meg kell élnie, és a menedzseri pályára lép. A sorozat egyik producere Mark Wahlberg, de Dwayne Johnson is beszállt az előkészületekbe, ráadásul 2017-ben még Emmyre is jelölték az HBO sorozatát.

Ghoul So1, Netflix

Augusztus 24. 

Az már nem jelenthet sok jót, hogy a ghoul egy arab démont jelöl, aki emberi hússal táplálkozik, megjelenik az iszlám mitológiában, és ma csak úgy ismerjük őket, hogy élőholtak. Rövid időn belül egy újabb saját gyártású indiai sorozatot mutat be a Netflix, a Sacred Games után egy horrort. Az alapsztori szerint egy katonai központba érkezett rab furcsán viselkedik, és a kihallgatók legféltettebb titkaival riogatja a hatóságokat. A kihallgatás meg hamar rémálomba torkollik.

The Innocents S01, Netflix

Augusztus 24.

Ha most csak annyit mondanék, hogy egy természetfeletti képességekkel rendelkező tinilányról szól az Innocents, valószínűleg nem sokan rohannának a Netflixre. Az előzetes után viszont van benne valami, olyan, mintha a Nap nap után című filmet kicsit felturbózták volna, és egy tinifilm helyett érdekes sorozatot raktak volna össze a készítők. Kicsit emlékeztet a Runaways hangulatára is. Az valószínű, hogy az Innocents jól fog kinézni, ugyanis korábban az art department részlegen dolgozó Simon Duric (Sherlock Holmes, Star Wars: Az ébredő Erő) jegyzi a sorozatot.

Ozark S02, Netflix

Augusztus 31. 

A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése volt az Ozark. melyben a főleg vígjátékokból ismert Jason Bateman megmutathatta, hogy mennyi van benne. A középpontban egy átlagos tűnő család áll, ahol a férj, Marty Byrde (Jason Bateman) csak látszólag unalmas apuka: másodállásban Mexikó második legnagyobb drogkartellének mossa a pénzt. A feleséget Laura Linney játssza, és az egész sorozatnak óriási pluszt ad Missouri lenyűgöző környezete. Tökéletes kezdet az őszre.

Pontosan így kell megmutatni, hogy van élet a béna vígjátékokon túl is
A nyár egyik meglepetése a Netflixen futó Ozark, amiben Jason Bateman bebizonyította, hogy remek színész, és a pénzmosás lehet olyan izgalmas, hogy lerágjuk a körmeinket. Vagy hogy letépjék.

Tom Clancy’s Jack Ryan S01, Amazon

Augusztus 31.

Tom Clancy amerikai író, sok száz katonai és kémregény szerzője írta körbe Jack Ryan karakterét, akit John Krasinski előtt már elhozott nekünk Alec Baldwin vagy Harrison Ford is. Krasinski amúgy producerként is részt vesz a sorozatban. Ryanről elöljáróban annyit kell tudni, hogy az elemzői állását az íróasztalról terepre cseréli, Európa és a Közel-Kelet között ingázik.

Kiemelt kép: Netflix

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik