Kultúra

Rejtélyes gyerekgyilkosságokat derít fel a július

Nem ebben a hónapban, a nyár közepén kell a legerősebb felhozatalra számítani a tévében, de még így is van egy pár olyan sorozat, amire érdemes figyelni júliusban. Az egyik ilyen az HBO minisorozata Amy Adamsszel, amiben egy gyerekgyilkosság után nyomoznak. Nyaraláshoz nézze vissza korábbi ajánlóinkat, a júniusi felhozatalból szintén lehet szemezgetni.

Ki az, akit ne érdekelne a műkörmösök élete?
Júniusi sorozatos válogatásunkban a könnyedebb témáké a főszerep, de mindenki megtalálja a kedvencét.

Anne with an E S02, Netflix

Július 6. 

Lucy Maud Montgomery történetei alapján készült sorozat abszolút a Váratlan utazás után maradt űrt pótolja. Copfos lányok, parasztfiúk, vasárnapi iskola, minden, ami a 19. századi amerikai hangulathoz kell. A főszereplő árvát Amybeth McNulty alakítja, és olyan, amilyennek a képekről tűnik: egy nagyszájú, minden lében kanál lány, egy Harisnyás Pippi harisnya nélkül. A Netflix július elején mutatja be a második évadot.

Sacred Games S01, Netflix

Július 6. 

Jó, azért az világos, hogy az indiai Netflix Original azért kerülhetett be a júliusi gyűjtésünk közé, mert a nyár közepe nem a legfontosabb sorozatokról híres (azért van kivétel, lásd eggyel lejjebb), de az uborkaszezon pont arra tökéletes, hogy legyen időnk elmerülni egy Mumbai-ban játszódó bűnügyi sztoriban. A lényeg, hogy meg kell menteni a várost. Lesz benne egy kis Bollywood (amúgy is Mumbai-ra jellemző), jó hindi az indiai angollal keverve. A Netflixen eleve sok bollywoodi filmet találni, úgyhogy ha a Sacred Games-t nem is nézzük meg, találni még indiai csodákat.

Éles tárgyak (Sharp Objects), minisorozat, HBO

Július 9. 

A legfontosabb sorozat júliusban egyértelműen az HBO-tól jön. Annyi menő nevet préseltek az Éles tárgyakba, hogy ebből rossz már nem sülhet ki. A Holtodiglan írójának, Gillian Flynnek azonos című regényét adaptálták, a Hatalmas kis hazugságok és a Mielőtt meghaltam (Dallas Buyers Club) rendezője, Jean-Marc Vallée jegyzi a nyolcrészes minisorozatot, és a Tűnj el! producere is ott van az alkotók között. A rejtélyes gyerekgyilkosságokat felkutató újságírót Amy Adams játssza, az anyját pedig a szintén Oscar-jelölt Patricia Clarkson. Elsőre a sorozat abszolút a Holtodiglan hangulatát adja vissza, az HBO viszont úgy fogalmazott a közleményükben, hogy a True Detective és a Hatalmas kis hazugságok keverékét kell elképzelni.

Harlots S02, Hulu

július 11. 

Az amerikai-brit kosztümös sorozat nagyon jó kritikákat kapott. A bordélyházról szóló világot Hallie Rubenhold regénye (The Covent Garden Ladies) alapján írták át tévére, és a 18. századi Londonban játszódik. Sok paróka, púder várható, ráadásul Liv Tyler is csatlakozott a sorozathoz, ami valamiért még az IMDb-n nincs feltüntetve. De ő szerepel a teaserben is, muszáj benne lennie a Harlotsban. Aki még nem látta a sorozatot, annak talán érdemesebb idetennünk az első évad előzetesét.

Heathers S01, Paramount

Július 11. 

A Heathers (nálunk Gyilkos játékok címmel ment) egy 1988-as film rebootja, ami a gonosz és kegyetlen középiskolát mutatja be. Az eredetiben Winona Ryder szerepelt, és megpróbált kitörni egy szörnyű női klikkből. Valami hasonlóra lehet számítani a 2018-as verzióban, annyi különbséggel, hogy mára kissé átalakult, hogy ki tartozhat a menő társaságokba. Az amerikai sorozatot még márciusban mutatták volna be, de a Floridában történt iskolai lövöldözések miatt elhalasztották a premiert, majd júliusi dátumot emlegettek, aztán végül a Paramount egyáltalán nem közli a sorozatot. Túl érzékeny témának találták a durva gimis közeget, nálunk viszont, az HBO GO-n leadják, heti két résszel megy majd. Ha valami biztos, akkor az az, hogy a Heathers nem lesz píszí.

Orange Is the New Black S06, Netflix

Július 27. 

Ha valaki nem Netflixezik éjjel-nappal, akkor általában két sorozatot tud kapásból felsorolni a saját gyártásúak közül: a Kártyavárat és az Orange Is the New Blacket. Ezekkel került fel igazán a térképre a streaming szolgáltató. A Kártyavár az utolsó évadhoz közelít, a női börtönös sorozat pedig már a hatodiknál jár. Ez főleg azoknak jó és fontos hír, akik 2013 óta követik az Orange Is the New Blacket, az olyan gyengéknek, mint én inkább sokkoló, hogy a harmadiknál menthetetlenül lemaradtam. Egyelőre még csak egy nagyon sejtelmes teasert adott ki a Netflix, de érdemes nézni a YouTube-csatornájukat, lassan valami hosszabbnak is jönnie kell.

Kiemelt kép: HBO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik