Kultúra

Itthon A Hangya és a Darázs, a tengerentúlon a Mission Impossible a király

Erősen debütált a magyar mozikban A Hangya és a Darázs: még a második hetében is elképesztően népszerű Mamma Mia! Sose hagyjuk abbát is sikerült lenyomnia 125 millió forintos bevételével, míg a musical 105-öt szedett össze a hazai mozipénztáraknál. A hétvége során a Hotel Transylvania 3 még tudta tartani magát a toplista harmadik helyén 45 millióval, amit a szintén a hétvégén bemutatott Escobar épphogy megközelített.

A tengerentúlon viszont senkinek sem kegyelmezett Tom Cruise: A Mission Impossible: Utóhatás könnyedén foglalta el az amerikai toplista első helyét: az akciófilm-sorozat hatodik része nyitóhétvégéjén rögtön össze is szedett 61.5 millió dollárt, amivel toronymagasan verte a kint 15 milliót hozó Mamma Mia!-t és a 12-t tejelő Hotel Transylvaniát. A Mission Impossible egyébként ehhez világszerte még 92 milliót adott hozzá.

A hétvége másik nagy vesztese az ABBA-musical mellett egyértelműen Denzel Washington volt, akinek a múlt héten bemutatott A védelmező 2 című filmje második hétvégéjén  14 millió dollárt szedett össze.

Kép: Disney/Marvel Studios

Ajánlott videó

Olvasói sztorik