Kultúra

Nálunk is óriásit ütött a Hihetetlen család folytatása

Szuperhősfilmekre pörög az egész világ, csak a dínók érnek az igazságosztók nyomába.

Egy hétvége alatt több, mint 86 ezer magyar mozinéző látta a Hihetetlen család 2-t, ami így könnyedén a nézettségi toplista első helyén nyitott. A szuperhőscsalád 125 millió forintot gyűjtött be Magyarországon, világszerte pedig 500 millió dollárnál járnak. Holott az amerikai mozikban már átvette a vezetést a Marvel legújabb filmje, A Hangya és a Darázs, úgy tűnik, hogy az animált szuperhősfilm sikerszériája egyelőre töretlen marad.

A hihetetlen család 2-ben a nők az igazi szuperhősök
Feministára hangolták a legújabb Pixar-filmet, állva hagyja a Marvel-középszert, a DC-moslékról nem is beszélve. Kritika.

Nem teljesített viszont nálunk olyan jól a másik szintén a hétvégén bemutatott film, a Sodródás. A Shailene Woodley főszereplésével készült romantikus katasztrófafilm mindössze 13 ezer nézőt szerzett, ez csak a hétvégi toplista ötödik helyére volt elegendő. A Sodródás nemzetközi szinten sem teljesít túl jól: 35 milliós költségvetéséhez mindössze 40 milliós bevételt könyvelt el eddig, pedig amerikai bemutatója óta már több, mint egy hónap eltelt.

Továbbra is fáradhatatlannak tűnik viszont a Jurassic World – Bukott birodalom, ami itthon és a tengerentúl is a hétvégi toplista harmadik helyéig vitte. A dínófilm összbevétele pénteken lépte át az egy milliárd dollárt, ehhez még a hétvégén laza 28 millió dollárt szedett össze.

Szerették még a magyarok az Ed Helms és Jeremy Renner főszereplésével készült Haverok harca című akcióvígjátékot. A film nálunk a második helyen nyitott, és habár az amerikai toplistáról már lekopott, azért az elmúlt három hét folyamán sikerült visszahoznia 28 millió dolláros költségvetésének több, mint dupláját.

Kép: Disney

Ajánlott videó

Olvasói sztorik