Kultúra

Az idétlen Drakula lenyomta a Sziklát

Maga mögé utasította két legnagyobb riválisát a Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció a mozipénztáraknál. A családi animációs filmmel a Felhőkarcoló, valamint A Hangya és a Darázs versenyzett a nézők kegyeiért, de az Adam Sandler főszereplésével készült mesesorozat harmadik része mindent vitt: Amerikában 44.1 millió dollárt, nálunk nyolcvanezres nézőszámmal 110 millió forintot keresett, és már első hétvégéje alatt átlépte a száz millió dolláros összbevételt.

A Felhőkarcolót Dwayne The Rock Johnsonnak kellett volna elvinnie a hátán, mivel az előzménnyel nem rendelkező, eredeti katasztrófafilmnek az egyetlen ütőkártyája a színész volt. Ez nem jött össze: a 125 millió dollárból készült film mindössze 25 milliót hozott vissza a hétvégén. Ahogy Amerikában, úgy nálunk is kevesebb, mint feleannyian voltak kíváncsiak erre a filmre, mint a Hotel Transylvaniára, az 33 ezres nézőszámmal 54 millió forintot produkált.

Szépen tartja magát viszont itthon harmadik helyen a Hihetetlen család 2, illetve úgy tűnik, hogy a Jurassic World – Bukott birodalmat a jóisten se tudja kitolni a top 10-ből: a dínófilm már az ötödik hete van ott a legnézettebb filmek között mind itthon, mind a tengerentúlon.

Kép: Columbia Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik