Kultúra

Újra mozifilm készül a Stephen King-féle Tűzgyújtóból

És már az is megvan, hogy ki rendezi a sci-fi horror modern kori adaptációját.

A The Hollywood Reporter számolt be róla, hogy ismét mozifilm készül Stephen King Tűzgyújtó (Firestarter) című 1980-as sci-fi és horror regényéből, melyet 1984-ben egyszer már filmre adaptáltak.

Az új feldolgozás Universal Pictures és a kifejezeten horrorokban utazó Blumhouse Productions közös produkciója lesz. A stúdiópáros már azt is bejelentette, hogy

a rendezéssel Fatih Akin (Soul Kitchen, A másik oldal) díjnyertes német filmest bízták meg.

A Tűzgyújtó-remake lesz Fatih Akin első hollywoodi rendezése. Fotó: Getty Images/WireImage/Hannes Magerstaedt

Akin először rendezhet hollywoodi produkciót. A 44 éves direktor idén Arany Glóbuszt nyert Sötétben című drámájáért, a Fallal szemben című filmje pedig 2004-ben Arany Medve-díjas lett a Berlinalén.

A Tűzgyújtó-remake forgatókönyvén King regénye nyomán Scott Teems (Életem farmja, Rectify) dolgozik. A történet egy különleges tűzgyújtóképességgel rendelkező kislányról, Charlie-ról szól, akit el akar rabolni egy titkos kormányügynökség, hogy fegyverként használják rendkívüli adottságát.

A Tűzgyújtó 1984-es adaptációjában az akkor még csak kilencéves Drew Barrymore játszotta a főszerepet, míg a mellékszerepekben Heather Lockhart és Martin Sheen voltak láthatóak.

A Universal és a Blumhouse közös vállalkozásának producerei között van produkciós céget alapító és vezető Jason Blum, továbbá Akiva Goldsman és az 1984-es film társproducere, Martha de Laurentiis is, aki ezúttal executive producerként működik majd közre a regény filmre vitelében.

Kiderült, mikor kerül mozikba a Ragyogás folytatása
Azaz az Álom doktor filmadaptációja, amely Stephen King azonos című regényéből készül.
Kiemelt kép: Dino De Laurentiis Company/Universal Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik