Kultúra

Megvan, hogy mikor kerül mozikba a következő Jumanji

A premierdátumot maga Dwayne Johnson jelentette be.

Azt követően, hogy áprilisban a CinemaConon a Sony Pictures elnöke beharangozta, mostantól hivatalos, hogy 2019 végén érkezik a kasszasikerré vált Jumanji – Vár a dzsungel folytatása, miután Dwayne Johnson az Instagramján közzétette az alábbi videót, amely a végleges premierdátumot is leleplezi:

A 2019. december 13-as bemutató azt jelenti, hogy az egyelőre cím nélküli Jumanji-film egy héttel a Star Wars IX előtt fog debütálni a tengerentúlon (és várhatóan világszerte), azaz ismét nagy csata várható majd a Sony és Disney produkciói között a kasszáknál.

Noha a Vár a dzsungel az 1995-ös Jumanji folytatásféléjeként készült, az IMDb szerint a következő installáció a Jumanji 2 munkacímet viseli. Összességében akár második rész lesz, akár harmadik, a Variety azt írja, a produkcióval kapcsolatban immáron az is hivatalos, hogy Johnsonnal együtt visszatér benne az előző film csapata, azaz már Kevin Hart, Jack Black és Karen Gillan is aláírt a produkcióra.

Ami a készítőket illeti: akárcsak a Vár a dzsungel esetében, a producerek ismét a közös cégük révén A Szikla, Dany Garcia és Hiram Garcia hármasa, továbbá Matt Tolmach és a rendező Jake Kasdan lesznek. A forgatókönyvön a tavalyi film írásában is részt vevő Scott Rosenberg (Con Air – A fegyencjárat, Pop, csajok, satöbbi) dolgozik, a rendező pedig ugyan még nincs meg, de továbbra is valószínű, hogy a Vár dzsungelt is levezénylő Jake Kasdan lesz.

Nem véletlenül hangoztatja annyira a Sony (akár Johnsonon keresztül), hogy jön az újabb Jumanji, hiszen a Vár dzsungel tavaly 90 millió dollárból készült és utóbb annak több, mint tízszeresét termelve 962 millió hozott a stúdió konyhájára. Ráadásul a Sony legprofitálóbb produkciójává vált az Egyesült Államokban, ahol 404,5 milliót szedett össze. A korábbi csúcstartó a 2002-es Pókember volt, 403,7 millióval.

Dwayne Johnson összeáll Wonder Womannel
Dwayne Johnson nem bízza a véletlenre, az egyre népszerűbb Gal Gadot-val forgat.
Kiemelt kép: Columbia Pictures/Sony Pictures Entertainment

Ajánlott videó

Olvasói sztorik