Kultúra

Űrdongó átmegy retróba és becsajozik

Az önálló Transformers-filmjében, amelynek itt a mozgalmas első előzetese.

Még 2016 elején jelentette be a Paramount Pictures, hogy a Transformers-franchise első spinoffjaként készül az Űrdongó-mozi, amelyről azóta kiderült, hogy a ’80-as években fog játszódni és (kivételesen nem Michael Bay, hanem) a kétszeres Oscar-jelölt Travis Knight (Doboztrollok, Kubo és a varázshúrok) rendezi. Azóta leforgatták a nemes egyszerűséggel a Bumblebee (Űrdongó) címet kapó produkciót, amelynek ma megjelent az első előzetese.

Ahogyan azt már korábban beharangozta a Paramount, a teaser trailerben is láthatjuk, hogy az Űrdongó első komolyabb földi kalandját elmesélő filmben az autobotot egy kaliforniai kisváros szemétdombján megtalálja egy tinédzserlány, Charlie (a 2010-es A félszeműben nyújtott alakításáért Oscarra is jelölt Hailee Steinfeld), aki előtt aztán felfedi kilétét a masina. A páros egyre jobban összebarátkozik, csakhogy hamarosan a kormány emberei és az álcák is megjelennek, hogy elfogják/kinyírják Űrdongót.

A Bezárva és az Öldöklő szerelem című thrillerek sztoriját is jegyző Christina Hodson forgatókönyvéből készülő a filmben a mellékszerepeket az ex-pankrátor John Cena, továbbá Pamela Adlon, Jason Drucker, és Kenneth Choi játsszák. A Bumblebee december 21-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Kiemelt kép: Hasbro/Paramount Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik