Kultúra

Horrorfilm készülhet Weinstein zaklatási botrányából

Egy legendás hollywoodi filmes tervezi a mozit, amelynek már írja is a forgatókönyvét.

Brad Pitt után a hat év után idén új alkotással jelentkező Brian De Palma is filmet tervez forgatni Harvey Weinstein molesztálási botrányáról, csakhogy a 77 éves rendező, forgatókönyvíró és producer műfajilag érdekesen közelíti meg a témát, ugyanis kifejezetten horrorban gondolkodik – írja az Indiewire.

Jelenleg már írom a forgatókönyvet, ez a molesztálási botrány van a középpontjában és egy francia producerrel egyeztetek róla. A főszereplőmet nem Harvey Weinsteinnek hívják, de ez egy szexuális ragadozóról szóló horrorfilm lesz, amely a filmiparban játszódik.

– nyilatkozta De Palma a Le Parisien című francia lapnak.

Brian De Palma horrorként képzeli el a Weinstein-botrány filmre vitelét. Fotó: Getty Images/Sylvain Lefevre

A ma már élő legendának számító filmestől nem áll távol a horror műfaja, jóllehet már nem mostanában volt, hogy a műfajban alkotott: utolsó horrorja a Káin ébredése volt még 1992-ben. Ugyanakkor olyan klasszikusok fűződnek a nevéhez, mint az 1976-os Carrie és az 1978-as Őrjöngés, illetve az évtizedek során több thrillert (Nővérek, Halál a hídon, Alibi test, etc) is írt és rendezett.

De Palma az új évezredben nem volt túl aktív: az ezredforduló óta mindössze 5 nagyjátékfilmet rendezett (a 2000-es Mars mentőakcióval együtt). A 2012-ben bemutatott Gyilkos vágyak óta tartott szünetét követően idén fog mozikba kerülni új alkotása Domino címmel, amely egy bűnügyi thriller lesz.

Miközben a filmes már a forgatókönyvén dolgozik, az esküdtszék szerdán jóvá hagyta a Harvey Weinstein elleni vádakat és nemi erőszak, szexuális bántalmazás, illetve más bűncselekmények miatt hivatalosan is vádat emeltek ellene. Weinstein múlt pénteken adta fel magát a New York-i rendőrségen.

A producer bukása októberben kezdődött, amikor a New Yorker magazin és a The New York Times riportjaiban megszólaló nők tucatjai vádolták meg azzal, hogy szexuálisan bántalmazta őket.

Brad Pitt filmet csinál a Weinstein-botrányból
A színész produkciós cége készíti a filmmogul zaklatási ügyeiről szóló alkotást.
Kiemelt kép: Getty Images/Steven Hirsch-Pool

Ajánlott videó

Olvasói sztorik