Kultúra

Weinstein bocsánatot kért Meryl Streeptől és Jennifer Lawrence-től

Az ügyvédei a színésznők nyilatkozatrészleteivel próbálták kedvezőbb színben feltüntetni a zaklatással vádolt filmmogult.

Harvery Weinstein bocsánatot kért Meryl Streep és Jennifer Lawrence színésznőktől, akiknek kiragadott nyilatkozatrészleteivel a producert próbálták kedvezőbb színben feltüntetni ügyvédei az ellene indított csoportos szexuális zaklatási per elejtését kérvényező beadványukban – írja az MTI.

Weinstein szóvivője elmondta: a producer utasította ügyvédjeit, hogy a jövőben ne hivatkozzanak konkrét színészekre vagy korábbi alkalmazottaira.

Vádat emeltek Harvey Weinstein ellen
New Yorkban nyújtottak be keresetet a szexuális zaklatással vádolt filmmogul és cége ellen.

A Weinsteint képviselő ügyvédek kedden a New York-i szövetségi bíróságra nyújtották be a semmisség iránti kérelmet. Mint érveltek: a hat nő által indított csoportos per dokumentumai túl régi eseményeket idéznek, és nem tudják tényekkel alátámasztani, hogy a szexuálisan zaklatott, bántalmazott nőket zsarolták volna.

Az ügyvédek mások mellett Meryl Streep szavaira hivatkoztak, aki még októberben, a Weinstein-botrány kirobbanása után közleményében arról szólt, hogy a producer vele mindig tisztelettudóan viselkedett a munkakapcsolatuk alatt.

Az Oscar-díjas színésznő szerdán felháborodottan tiltakozott az ellen, hogy kiforgatták a szavait és arra használták, hogy alátámasszák, Weinstein sok más nővel szemben sem volt erőszakos. Streep szerint a próbálkozás „szánalmas” és mások kihasználására irányul.

A zaklatási botrány októberi kirobbanása óta több, mint 70 nő állt a nyilvánosság elé azzal, hogy Weinstein a múltban molesztálta és/vagy szexuálisan bántalmazta. A producer ellen rendőrségi nyomozás folyik Los Angelesben, Beverly Hillsben, New Yorkban és Londonban.

Meryl Streep: Nem ismertem Weinstein ügyeit, de azt tudtam, hogy vannak barátnői
A színésznő egy interjúban szólalt meg a filmmogul zaklatási ügyeivel kapcsolatban.
Kiemelt kép: Getty Images for National Geographic/Bryan Bedder

Ajánlott videó

Olvasói sztorik