Kultúra

Brad Pitt filmet csinál a Weinstein-botrányból

A színész produkciós cége készíti a filmmogul zaklatási ügyeiről szóló alkotást.

Brad Pitt produkciós cége, a Plan B Entertainment és az Annapurna Pictures stúdió fogja készíteni azt a mozifilmet, amely Harvey Weinstein zaklatási botrányáról – számolt be róla a Variety (via MTI).

A film a The New York Timesban októberben megjelent tényfeltáró riport nyomán készül.

A nagy port kavaró cikk két szerzője, Jodi Kantor és Megan Twohey a múlt héten Pulitzer-díjat kapott a riportért, amely világszerte elindította a munkahelyi szexuális zaklatások elleni #MeToo-mozgalmat.

Pulitzer-díjat ért a Weinstein-sztori
Az elismerést a The New York Times és a The New Yorker újságírói kapták.

A film a 2015-ben Oscar-díjjal kitüntetett újságírós-oknyomozós drámához: a Spotlighthoz hasonlóan a riport születését fogja bemutatni, nem foglalkozik kifejezetten Harvey Weinstein producerrel, akit több mint 70 nő vádolt meg szexuális zaklatással, köztük többen szexuális erőszakkal.

A Twohey és Kantor tényfeltáró nyomozásának megfilmesítési jogait a Plan B és az Annapurna közösen vásárolta meg. A dolog pikantériája, hogy az Annapurna egyike azoknak a stúdióknak, amely korábban több filmet készített közösen a The Weinstein Companyvel, amelynek társalapítója volt Harvey Weinstein.

A Pitt és ex-felesége, Jennifer Aniston által 2005-ben közösen alapított Plan B produkciói között olyan alkotások szerepelnek, mint a Tégla, a Z világháború, a 12 év rabszolgaság és a Holdfény.

Weinstein bocsánatot kért Meryl Streeptől és Jennifer Lawrence-től
Az ügyvédei a színésznők nyilatkozatrészleteivel próbálták kedvezőbb színben feltüntetni a zaklatással vádolt filmmogult.
Kiemelt kép: Getty Images/FilmMagic/Roy Rochlin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik