Kultúra

A Jurassic World 2 lesz az eddigi legparább dínós film

Erről is beszélnek a készítők a mozi első werkjében, amely magyar felirattal látható. Videó.

Három évvel a Jurassic World bemutatása után idén nyáron fog mozikba kerülni a folytatás, az új Jurassic-trilógia második (és összesítésben a dinoszauruszos franchise ötödik) része: a Jurassic World: Bukott birodalom, amelyhez a már csaknem féltucat előzetesféle után megérkezett az első werkfilm.

A két és félperces videóban a produkcióból már látott és új pillanatokat is kapunk, miközben a forgatásról is befigyel néhány érdekes/mókás momentum. A készítők közül többen megszólalnak és mesélnek a filmről, így a rendező Juan Antonio Bayona, a társ-forgatókönyvíró és producer Colin Trevorrow (a Jurassic World rendezője) és az új trilógia főszereplőit játszó Chris Pratt és Bryce Dallas Howard is.

A Jurassic World 2-ben Owen Grady (Pratt) és Claire Dearing (Howard) egy csapat élén visszatérnek a dinoszauruszok uralma alá került szigetre, ahol egy vulkán készül kitörni. Miközben Gradyék felmérik a terepet és a dinókkal barátkoznak a tűzhányó működésbe is lép és felgyorsulnak az események, hiszen a mentőcsapat tagjainak élete is veszélybe kerül. Mindeközben pedig elszabadul majd a legújabb mesterségesen létrehozott mutánsdinó, amelyet látszólag nem lehet megállítani.

Pratt és Howard mellett a Jurassic Park-mozikból Ian Malcolmként Jeff Goldblum, illetve a Dr. Henry Wu karakterét immár harmadjára eljátszó BD Wong is visszatér szerepében. Az új mellékszereplőket James Cromwell, Toby Jones, Geraldine Chaplin, Ted Levine, Rafe Spall és Daniella Pineda alakítják.

A Bukott birodalom két héttel az amerikai bemutató előtt: június 7-én fog a magyar mozikba kerülni.

Botrány a Jurassic World 2 körül: a női főszereplőnek kevesebbet fizettek, mint a férfinak
Bryce Dallas Howard ugyanazért a munkáért kapott milliókkal alacsonyabb gázsit Chris Prattnél.
Kiemelt kép: Universal Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik