Kultúra

Exkluzív: itt az év legijesztőbb horrorjának magyar előzetese

A 24.hu-n debütál az új évezred Ördögűzőjeként emlegetett Örökség szinkronizált trailere.

Már csak kevesebb, mint egy hónap és mozikba kerül a januári Sundance filmfesztiválon tartott premierje óta az elmúlt évek legfélelmetesebb filmjeként emlegetett és a nagy klasszikussá vált 1973-as Az ördögűzőhöz hasonlított Örökség (Hereditary) című alkotás. A máris nagy hírű produkciónak a hazai forgalmazó Vertigo Média jóvoltából elkészült a szinkronos előzetese, amely nálunk látható először.

Az Ari Aster első mozifilmjeként készült alkotás egy családról szól, amelyben bizarr dolgok kezdenek történni a nagymama, Ellen halála után. Lánya, Annie (Toni Collette) egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedez fel az elhunyt életéből, annál baljósabb változások következnek be a család életében. Az egymást követő félelmetes események odáig fajulnak, hogy valósággal elszabadul a pokol, amely a tízéves Charlie (Milly Shapiro) körül koncentrálódik.

Az 1999-es Hatodik érzékben nyújtott alakításáért Oscarra jelölt Collette mellett az Arany Glóbusz-díjas Gabriel Byrne, továbbá Alex Wolff és Ann Dowd játsszák a fontosabb szerepeket a produkcióban.

Az Örökség egy nappal az amerikai bemutató előtt: június 7-én fog a magyar mozikba kerülni.

Kiemelt kép: Windy Hill Pictures/A24
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik