Kultúra

Jön a horror, amit az új évezred Ördögűzőjeként emlegetnek

Nem győzik dicsérni a Hereditary című alkotást, amelynek itt az első magyar feliratos előzetese.

A januári Sundance Filmfesztiválon volt a premierje a rövidfilmes Ari Aster első mozifilmjeként készült Hereditary című horrornak, amelyet azóta is ódákat zengenek a külföldi kritikusok. A már előzeteseivel is kétségtelenül nyugtalanító alkotásról mostanra kiderült, hogy a hazai mozikba is érkezik majd, ezért a filmet majd itthon forgalmazó Vertigo Média közzétette a produkció magyar feliratos trailerét.

A magyarul az Örökség címet kapó horror egy családról szól, amelyben bizarr dolgok kezdenek történni a nagymama, Ellen halála után. Lánya, Annie (Toni Collette) egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedez fel az elhunyt életéből, annál baljósabb változások következnek be a család életében. Végül odáig fajulnak az egymást követő félelmetes események, hogy valósággal elszabadul a pokol, amely látszólag a tízéves Charlie (Milly Shapiro) körül koncentrálódik.

Az 1999-es Hatodik érzékben nyújtott alakításáért Oscarra jelölt Collette mellett az Arany Glóbusz-díjas Gabriel Byrne, továbbá Alex Wolff és Ann Dowd játsszák a fontosabb szerepeket a produkcióban.

Az Örökség egy nappal az amerikai bemutató előtt: június 7-én fog a magyar mozikba kerülni.

Kiemelt kép: Windy Hill Pictures/A24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik