Kultúra

Oscar-jelölt színésznő alakít óriásit az év legijesztőbb horrorjában

Azaz a Hereditary című filmben, amelynek új előzetese a főszerepet játszó Toni Collettere koncentrál.

Bizonyos Ari Aster első nagyjátékfilmjeként közeleg a mozikba a Hereditary (kb. Örökletes) című horror, amely januárban a Januárban a Sundance Filmfesztiválon debütált és azóta is ódákat zengenek róla. A sok külföldi kritikus által az év legfélelmetesebb alkotásaként ünnepelt produkciónak a napokban kijött egy új, rövid előzetes, amely abból ad ízelítőt, milyen nagyot játszik a főszerepben Toni Collette, aki az Hatodik érzék után ismét egy hátborzongató filmben nyújtott alakításért kaphat Oscar-jelölést.

A Hereditary egy családról szól, amelyben furcsa dolgok kezdenek el történni az erős akaratú nagymama halála után. Lánya és unokája sötét titkokat fedez fel a család múltjában, és egyre kevésbé képesek irányítani az eseményeket, mígnem aztán a tízéves Charlie (Milly Shapiro) körül elszabadul a pokol.

A Tara alteregói című vígjáték- és drámasorozatban nyújtott alakításáért Arany Glóbusszal kitüntetett Collette mellett az ugyancsak Golden Globe-díjas Gabriel Byrne, továbbá Ann Dowd és az ifjú Alex Wolff játszik még fontos szerepet a filmben, amely június 8-án fog debütálni az amerikai mozikban.

Kiemelt kép: Windy Hill Pictures/A24

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik