Kultúra

Horrorsorozatot készít Guillermo del Toro a Netflixnek

Az immár Oscar-díjas filmes egy félelmetes sztorikat elmesélő szérián dolgozik.

A Variety számolt be róla, hogy megállapodott a Netflixszel az Oscar-díjas Guillermo del Toro, aki a streaming szolgáltató számára horrorsorozatot készít Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight (magyarul kb. Guillermo del Toro bemutatja: 10 perccel éjfél után) címmel.

A produkcióról első körben annyi derült ki, hogy egy különböző, egymástól független részekből álló

antológiasorozat lesz, amelyet Del Toro ír, producerál és némely epizódok esetében rendez is. A majd megfilmesítésre kerülő történetek azonban nem kizárólag az ő agyszüleményei lesznek.

Del Toro mellett az idén négy Oscarral kitüntetett A víz érintése című romantikus fantasy drámáját is vele együtt készítő J. Miles Dale lesz a széria másik executive producere.

A most bejelentett projekt már a második kollaborációja lesz a mexikói filmesnek és a Netflixszel. Az első a 2016-ban indult és már három évadnál tartó Trollhunters című animációs kaland- és vígjátéksorozat volt, amelynek ugyancsak Del Toro a fő kreátora.

A főleg a fantasy és horror vonalon alkotó Del Toro az elmúlt években már készített nagy sikerű horrorsorozatot az FX számára: a végül négy évadot megélt The Strain – A kór a Chuck Hogan íróval közösen jegyzett regénytrilógiáján alapult.

Tele lesz ijesztő furcsaságokkal Stephen King új horrorsorozata
Kiderült, mikor fog startolni a Castle Rock című széria, amely egyúttal új előzetest is kapott.
Kiemelt kép: Getty Images/FilmMagic/Jason LaVeris

Ajánlott videó

Olvasói sztorik