Kultúra

Már az új trailerével is sokkol az év legparább horrorja

Azaz a máris ünnepelt Hereditary, amely nemcsak félelmetesnek, de ritka bizarrnak is ígérkezik.

Januárban a Sundance Filmfesztiválon debütált a korábban csak rövidfilmeket készítő Ari Aster első nagyjátékfilmje, a Hereditary (kb. Örökletes) című horror, amelyet a róla első körben író kritikusok azóta is minimum az év, de inkább az elmúlt évek legfélelmetesebb alkotásának neveznek. A némelyek által egyenesen az új évezred Ördögűzőjének kikiáltott produkciónak kijött a második előzetese, amely nem hagy kétséget afelől, hogy Aster egy nagyon bizarr és még annál is nyugtalanítóbb filmet készített.

A Hereditary egy családról szól, amelyben furcsa dolgok kezdenek el történni az erős akaratú nagymama halála után. Lánya és unokája sötét titkokat fedez fel a család múltjában, és egyre kevésbé képesek irányítani az eseményeket, mígnem aztán a tízéves Charlie (Milly Shapiro) körül elszabadul a pokol.

A főszerepeket a Hatodik érzékben nyújtott alakításáért Oscarra jelölt Toni Collette és az Arany Glóbusz-díjas Gabriel Byrne játsszák a filmben, amely június 8-án fog debütálni az amerikai mozikban.

Kiemelt kép: Windy Hill Pictures/A24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik