Kultúra

John Travolta magyarul még zseniálisabb keresztapaként

Hála Csankó Zoltánnak, aki a Gotti szinkronizált előzetesében is briliáns a színész hangjaként.

Azt követően, hogy hónapokig nem érkezett róla hír és nem lehetett tudni, mozikba kerül-e egyáltalán, a múlt héten váratlanul új előzetest kapott a Kevin Connolly rendezésében készült Gotti című életrajzi krimi és dráma, amelyet eredetileg decemberben mutattak volna be, csakhogy a forgalmazó Lionsgate kihátrált mögüle. A produkcióról kiderült, hogy júniusban mégiscsak befut az amerikai mozikba, sőt: immár az is biztos, hogy hazánkba is megérkezik majd, ezért a trailerének elkészült a szinkronos változata.

A magyarul immár hagyományosan Csankó Zoltán hangján megszólaló John Travolta főszereplésével közelgő annak a hírhedt maffiózó John Gottinak a történetét meséli el, aki egy szegény olasz-amerikai család gyermekeként felcseperedve a ’60-as években csatlakozott a New York-i Gambino-családhoz, amely felett 1985-ben véres puccsal átvette az irányítást. A „Teflon Don” néven hírhedté vált, véreskezű Gottit aztán éveken át körözte az FBI, mígnem végül 1992-ben letartóztatták és életfogytiglanra ítélték. Gotti végül 10 évvel később, 2002-ben halt meg a rácsok mögött gégerákban, 61 évesen.

A film érdekessége, hogy Travolta oldalán hitvese, Kelly Preston lesz látható filmbeli felesége, Victoria Gotti szerepében, míg Gotti egyik lányát, Angelt, Travolta és Preston gyermeke, Ella Bleu Travolta játssza.

A Gotti egy nappal az amerikai bemutató előtt: június 14-én fog a magyar mozikba kerülni.

Kiemelt kép: EFO Films/Vertical Entertainment

Ajánlott videó

Olvasói sztorik