Kultúra

Travolta hírhedt maffiavezérként hajt rá ismét az Oscarra

A színész már az előzetesében is remekel a Gotti című filmnek, amely a Teflon Donként elhíresült gengszterről fog szólni. Trailer.

Utoljára szeptemberben hallatott magáról a színészként is ismert Kevin Connolly rendezésében készült Gotti című életrajzi krimi és dráma, amely a főszerepet játszó John Travolta jóvoltából már akkor roppant ígéretesnek tűnt, csakhogy aztán a forgalmazó Lionsgate kihátrált mögüle, így végül nem került mozikba decemberben, ahogyan azt eredetileg tervezték. Most, több mint félévvel később azonban új előzetest kapott a Gotti, amelyről egyszersmind kiderült, hogy utóbb mégis bemutatják, idén júniusban.

A megtörtént eseményeket feldolgozó Gotti annak a John Gottinak a történetét fogja elmesélni, aki egy szegény olasz-amerikai család gyermekeként felcseperedve a ’60-as években csatlakozott a New York-i Gambino-családhoz, amely felett 1985-ben véres puccsal átvette az irányítást. A „Teflon Don” néven hírhedté vált, véreskezű Gottit aztán éveken át körözte az FBI, mígnem végül 1992-ben letartóztatták és életfogytiglanra ítélték. 10 évvel később, 2002-ben halt meg a rácsok mögött gégerákban, 61 évesen.

A Gotti érdekessége, hogy Travolta oldalán hitvese, Kelly Preston lesz látható filmbeli felesége, Victoria Gotti szerepében, míg Gotti egyik lányát, Angelt, Travolta és Preston gyermeke, Ella Bleu Travolta játssza.

A Stacy Keach, Pruitt Taylor Vince és Chris Mulkey mellékszereplésével forgatott alkotás a cannes-i filmfesztiválon fog debütálni, mozis forgalmazásba pedig június 15-én kerül az Egyesült Államokban.

Kiemelt kép: EFO Films/Vertical Entertainment

Ajánlott videó

Olvasói sztorik