Kultúra

Könyörtelen maffiavezérként alakít óriásit John Travolta

A Gotti című életrajzi filmben, amelynek már az előzetesében is valósággal lubickol a Keresztapa-szerepben. Trailer.

Az American Crime Story első évadában a pökhendi ügyvéd Robert Shapiroként mutatott remek játéka után idén ismét egy nagyon erősnek ígérkező alakítással jelentkezik John Travolta, aki a főszereplésével közelgő Gotti című életrajzi drámával és krimivel nem kizárt, hogy karrierje harmadik Oscar-jelölését megkapja majd. Legalábbis a produkció első előzetese alapján minden esélye megvan rá.

A megtörtént eseményeket feldolgozó Gotti annak a John Gottinak a történetét fogja elmesélni, aki egy szegény olasz-amerikai család gyermekeként felcseperedve a ’60-as években csatlakozott a New York-i Gambino-családhoz, amely felett 1985-ben véres puccsal átvette az irányítást. A „Teflon Don” néven hírhedté vált, véreskezű Gottit aztán éveken át körözte az FBI, mígnem végül 1992-ben letartóztatták és életfogytiglanra ítélték. 10 évvel később, 2002-ben halt meg a rácsok mögött gégerákban, 61 évesen.

A Gotti érdekessége, hogy Travolta oldalán valódi felesége Kelly Preston, lesz látható filmbeli felesége, Victoria Gotti és szerepében, míg Gotti egyik lányát, Angelt Travolta és Preston egyik gyermeke, Ella Bleu Travolta játssza. A mások mellett Stacy Keach, Pruitt Taylor Vince és Chris Mulkey mellékszereplésével forgatott filmet Kevin Connolly rendezte és december 15-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik