Kultúra

Jön a film, amiben rendőröket gyilkoltat a leghírhedtebb drogbáró

Azaz Pabo Escobar, akit Javier Bardem alakít a róla szóló alkotásban. Itt a magyar előzetes.

Egy Virginia Vallejo nevű újságíró könyve alapján Fernando León de Aranoa (Napfényes hétfők, Egy tökéletes nap) írta és rendezte a Loving Pablo című életrajzi krimit, amelyet már szeptemberben bemutattak a velencei filmfesztiválon. Az azóta több filmes mustrát is megjárt alkotás most tavasszal a magyar mozikba is megérkezik majd, ezért elkészült is megjelent a magyar előzetese.

Az idehaza majd szimplán Escobar címen futó alkotás a hírhedt kolumbiai kokainkirályról fog szólni, akit az Oscar-díjas Javier Bardem alakít a filmben. A film a Penélope Cruz által megformált Vallejo szemszögéből mutatja be a drogbáró felemelkedését és bukását. A Medellín-kartell egykori vezére a becslések szerint legalább ötezer gyilkosságért felelt. Hatalma csúcsán a világ hetedik leggazdagabb embere volt és az ő bűnszervezete uralta az USA drogpiacának több mint 80 százalékát.

A Peter SarsgaardJulieth Restrepo és Óscar Jaenada mellékszereplésével készült Escobar várhatóan májusban fog megérkezni a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik