Kultúra

Berágtak a rajongók, mert a BL-döntő miatt elhalasztotta koncertjét az együttes

Akkora felháborodást keltett a döntésük, hogy inkább meggondolták magukat.

A New Musical Express számolt be arról a kisebb botrányról, amely az Echo and the Bunnymen nevű angol rockzenekar körül alakult ki a napokban, miután a liverpooli formáció szerdán a Facebookon bejelentette, hogy a tervezettel ellentétben nem lépnek fel május 26-án Birminghamben, mert inkább a Bajnokok Ligája döntőjét nézik majd. Természetesen azért, mert a Liverpool FC-nek akarnak drukkolni.

We’re really sorry but we are going to switch the Birmingham Symphony Hall show on Saturday 26th May. The show will move…

Közzétette: Echo and the Bunnymen – 2018. május 9.

A bejegyzés szerint május 29-re halasztották a koncertet, amelyre az eredeti fellépésre váltott jegyek érvényesek lesznek és a dátumot leszámítva semmi sem változik. Tréfásan még azt is hozzátették:

Kértük az UEFA-t, hogy változtassa meg a meccs dátumát, de megtagadták a kérésünket.

A formáció döntése mellett feltehetően a kis poénkodásuk is hozzájárult ahhoz, hogy megértés helyett teljesen elborult a rajongóik agya és haragos kommentek egész hadával árasztották el őket.

Utóbb mindössze egy napig bírták a kritikákat az Echo and the Bunnymen tagjai, akik aztán tegnap újabb szolgálati közleményben bejelentették, hogy meggondolták magukat, marad minden a régiben:

A message to our fans about our Birmingham show:Our Birmingham Symphony Hall show will now still go ahead on the…

Közzétette: Echo and the Bunnymen – 2018. május 10.

A tegnap esti bejelentésünkre érkezett rajongói reakciókat követően úgy határoztunk, hogy visszavonjuk a show dátumának módosítására vonatkozó döntésünket.

 

Mac és Will (a zenekar tagjai) mélységesen elkeseredett a helyzet miatt és igazán sajnálják, ha szükségtelen csalódást okoztak.

Az Echo and the Bunnymen 1978-ban alakult és azóta is működik, leszámítva azt a három éves szünetet, amely 1993-1996 között állt be. Az évtizedek során nyolc másik tag is megfordult az együttesben, amelyet jelenleg a posztban is említett Ian McCulloch (ének) és Will Sergeant (gitár) alkot. Ők ketten kezdettől fogva tagjai a mai napig tizenkét stúdióalbumot kiadó és a tizenharmadikat idén tervező zenekarnak.

Kiemelt kép: Getty Images/FilmMagic/Gary Miller

Ajánlott videó

Olvasói sztorik